Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Сучасні, комфортні умови: в одному із закладів соцзахисту Дніпра закінчують поточний ремонт

Міська влада Дніпра продовжує опікуватися не лише містянами, які потребують соціального захисту, а й створювати належні умови для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Так у відділенні денного перебування дітей з інвалідністю закінчують поточний ремонт. З повномасштабним вторгненням це відділення, як і низка інших закладів соціального захисту, стало тимчасовим прихистком для ВПО. 

«З початку війни це відділення призупинило діяльність, але активно підтримує своїх підопічних. Приміщення використовувалося для короткострокового проживання внутрішньо переміщених осіб. Вже практично на завершальній стадії внутрішні ремонтні роботи. Ще залишиться оновити фасад і виконати благоустрій території. Але це плануємо зробити згодом. Після закінчення ремонту знов плануємо тут приймати ВПО, а після війни сюди знов заїдуть діти», — прокоментував заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний, інспектуючи виконання ремонту. 

Водночас директорка Дніпровського міського територіального центру Ольга Мешко зазначила: «Це одне з п’яти приміщень нашого терцентру, де проводяться поточні ремонти. Це відділення для діток з інвалідністю (фізичними, розумовими розладами). На обліку терцентру 44 такі дитини. Деякі родини виїхали за кордон, а 30 дітей залишаються у місті, з ними постійно підтримуємо зв’язок. Поточного ремонту у цьому приміщенні не було ніколи, тож воно було вже геть не пристосованим для проживання, хоч і тимчасового, вимушено переміщених осіб, яких тут приймали. Серед іншого цілком оновили кімнати, санвузли, пральню тощо. Тож після закінчення ремонту людям тут буде зручно, а у подальшому — й нашим підопічним діткам». 

За період воєнного стану заклади соціального захисту, підпорядковані департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради, прихистили понад 300 ВПО.