Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро повністю під контролем комунальників, які майже добу чистять місто від снігу

Комунальники продовжують прибирати Дніпро від снігу. 13 грудня з 14:00 і до 23:00 по місту працювало: 86 одиниць посипально-прибиральної техніки, 10 навантажувачів, 24 одиниці малої техніки та 18 самоскидів, а вночі 32 одиниці снігоприбиральної техніки продовжили обробляти дороги Дніпра. 

«Вчора у нас відбулось погіршення погодних умов: спочатку о 14:00 розпочався дощ, потім знизилась температура повітря і пішов сніг. За даними гідрометцентру, 13 грудня у Дніпрі випало 83 мм опадів, але злагоджена робота комунальних служб не дала створити у місті колапс. За добу, що минула, ми використали понад 2 000 тонн посипкового матеріалу. Зранку комунальники продовжують обробляти по другому колу зупинки громадського транспорту, тротуари та бульвари. Вони працюють у тих місцях, де не може працювати техніка. Станом на 09:00 роботи були майже виконані, у деяких місцях нашого міста машини ще допрацьовують, особливо там, де на ранок дороги трошки підмерзли. Там наразі по четвертому колу оброблюється дорожнє покриття», – зазначила начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Літвінова.

Водночас по місту станом на 09:00 працюють півтори тисячі прибиральників та комунальних служб, які прибирають сніг у важкодоступних місцях для техніки. «Для уникнення колапсу у Дніпрі місто заздалегідь подбало про те, щоб у нас було вдосталь всіх матеріалів. Для зручності прибиральників та заощадження їхнього часу по місту були встановлені сірі контейнери, в яких зберігається сіль для посипання доріг. Наразі у місті немає колапсу, всі працюють і будуть працювати скільки потрібно», – зазначив представник КП «Жилсервіс-5» ДМР Микита Федорчак. 

Зі свого боку майстриня ТОВ «Екологія-Д» Людмила Керч додала: «Двірники Дніпра почали робочий день набагато раніше, ніж зазвичай, аби встигнути посипати дороги у дворах, а також під'їзди до контейнерів зі сміттям. Намагаємось докласти всіх зусиль, аби мешканцям Дніпра було максимально комфортно виходити із під'їздів».