Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація сенсорної кімнати в Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя»

23 лютого о 15-00 у центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» (АДРЕСА НЕ РОЗГОЛОШУЄТЬСЯ!!!!) – презентація сенсорної кімнати в Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя».

Спікер:

-Марина Земенкова, директорка КЗ соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» ДМР;

УВАГА! ЗБІР ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ о 14.50 за адресою: просп. Поля, 119 А. Знімати адресні плани та оприлюднювати адресу закладу НЕ МОЖНА.

 

Довідка:

У Дніпрі у відділення для матерів з дітьми Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» облаштували сенсорну кімнату. Сенсорна кімната дозволяє відновити душевну та моральну рівновагу, набути гармонії з собою та оточуючими, зміцнити нервову систему подопічних Центру, створити умови для безпечної, комфортної атмосфери. Позитивний емоційний фон знизить занепокоєння, агресивність, сприяє розширенню і розвитку світогляду, пізнавальному розвитку, проведенню психологічних консультацій. Сенсорна кімната знаходиться в окремому приміщені і розділена на функціональні зони, що призначені для стимуляції різних сенсорних систем. Кімната обладнана всім необхідним: світлодинамічними приладами; дзеркальним тунелем; бізібордом; сенсорними доріжками; світловим дощем; гамаком; м’якими меблями; будиночком; спеціальним столом для малювання піском; тематичними м’ячами; навчально-розвивальними дитячими іграшками, тощо. В кімнаті переважає денне світло і світло від освітлювальних приладів. Світлові оптичні ефекти створюють атмосферу свята і веселощів, стимулюють розумову і фізичну активність. У поєднанні з яскравими деталями всі органи чуття приходять у стан збудження. Сенсорна кімната облаштовувалася за кошти субвенції, та на облаштування кімнати витрачено 200 000 грн. На сьогодні в Центрі перебуває 7 сімей, це 7 мам та 13 дітей.