Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підписання Меморандуму щодо набуття статусу Учасника Індустріального парку INNOVATION FORPOST ТОВ «Адитивні та Композитні Технології»

11 лютого о 12-00  у приміщенні Дніпровськоі? міськоі? ради (просп. Д. Яворницького, 75, 7 поверх, біла зала)- підписання Меморандуму щодо набуття статусу Учасника Індустріального парку INNOVATION FORPOST ТОВ «Адитивні та Композитні Технології»

Спікери:

-Володимир Міллер, заступник міського голови;

-Олександр Каплі, директор КП «Агентства розвитку Дніпра» ДМР;

-Олег Пашковський, директор компанії «ТОВ «Адитивні та Композитні Технології»;

-Олександр Бондарчук  – співзасновник компанії «ТОВ «Адитивні та Композитні Технології» (директор ТОВ «Спейс Зеніт»);

-Сергій Войт, генеральний директор ДП «ПМЗ» (один з основних замовників продукції ТОВ «Адитивні та Композитні Технології». Зацікавлені у створенні подібного виробництва в Україні та у Дніпрі)

Довідка:

Агентство розвитку Дніпра, як муніципальна керуюча компанія Індустріального парку «INNOVATION FORPOST» повідомляє про завершення стадії проєктних робіт та початок першої черги будівництва інженерно-транспортної інфраструктури:  нової під’їзної дороги, систем водопостачання/водовідведення та будівництва власної потужної електростанції на 20 МВт для забезпечення потреб резидентів  парку.

Індустріальний парк «INNOVATION FORPOST» у м. Дніпрі – це 49,5114 га земель промислового призначення, розташованих в межах міста (Слобожанський проспект) на відстані 4,6 км від центру та поділені на 35 окремі ділянки різної конфігурації та розміру під індивідуальні виробничі потреби учасників парку.

На території індустріального парку «INNOVATION FORPOST» заплановано будівництво регіонального багатофункціонального виставкового центру, бізнес-інкубатора, зони виробництв, громадської забудови. Територія має розвинену транспортну мережу, а локація та структура індустріального парку надає можливість резидентам  в найкоротші строки розпочати будівництво та впровадити своє виробництво.

Проєкт спрямований на залучення інвестицій в промисловий сектор та підвищення інвестиційної привабливості міста. Зокрема, йдеться про реновацію, відновлення промислових підприємств та територій. Запит на площі промислових зон від середнього та малого бізнесів в місті стабільно високий.

Проєкт стартував у 2018 році. За цей час було виділено територію, створено концепцію і проведено реєстрацію Індустріального парку «INNOVATION FORPOST» (внесено до Реєстру індустріальних (промислових) парків Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України). Завершується проєктування інженерних мереж та комунікацій,  проводиться підготовка майданчика для будівництва інфраструктури. Управляючою компанією парку розпочато маркетингову компанію по залученню резидентів індустріального парку, серед яких українські та зарубіжні інвестори. Тож попереду етап підписання меморандумів з потенційними учасниками (резидентами) парку.

Щодо Меморандуму:

«Аерокосмічний кластер – є одним з основних промислових кластерів у Стратегії розвитку міста «Дніпро 2030», тому ми раді, що одними з перших партнерів парку є компанія, що розвиває технології, пов’язані з космосом», – зазначає Олександр Каплі.

У місті Дніпро знаходяться основні розробники та виробники ракетно-космічної техніки в Україні. Створення на базі індустріального парку нових підприємств з виготовлення компонентів які можуть бути використанні при створенні ракетно-космічної техніки сприятиме подальшому розвитку космічної галузі та перетворенню міста Дніпра в інноваційний центр України.

ДП «ПМЗ» очікує що на базі індустріального парку будуть створені підприємства з виготовлення компонентів на базі адитивних технологій з використанням композиційних матеріалів. Використання таких компонентів вже ураховується при створенні ракет-носіїв легкого та середнього класу та ракетних двигунів для таких ракет-носіїв. За попередніми розрахунками для забезпечення потреби ДП «ПМЗ» у компонентах створених на базі адитивних технологій необхідно створити нові виробничі потужності та до 700 нових робочих місць.

УВАГА!!! На захід запрошуються виключно представники пресслужби міськради. Фото, відео та реліз будуть в офіціи?ніи? розсилці меріі?. Дякуємо за розуміння!