Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Рейд щодо дотримання карантинних обмежень

08 лютого о 10-00 зустріч з представниками ЗМІ на зупинці громадського транспорту «ЦУМ» (просп. Дмитра Яворницького, 52)- рейд щодо дотримання карантинних обмежень.

Спікери:

-Ігор Швецов,  заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР;                     

-Артем Абраїмов, головний спеціаліст управління споживчого ринку та реклами департаменту торгівлі та реклами ДМР;

-Юрій Антонюк, старший інспектор КП «Муніципальна варта» ДМР.

Довідка:

У Дніпрі відбудеться рейд щодо перевірки дотримання карантинних обмежень у громадському транспорті, магазинах, торговельних центрах, закладах громадського харчування тощо. Мета рейду - нагадати містянам про неухильне дотримання карантинних обмежень, які передусім спрямовані на їхню ж безпеку.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України #1236, наразі у транспорті діють наступні правила перевезення:

- пасажири мають бути у засобах індивідуального захисту (маски, респіратори) як під час перебування у транспортному засобі, так і на зупинці;

- кількість пасажирів у транспорті не може перевищувати кількість місць для сидіння + 50% від кількості стоячих місць.

У свою чергу, перевізники розмістили у салонах санітайзери з дезінфікуючими засобами; перед роботою або після зміни рухомий склад обробляється дезінфікуючими засобами; під час перебування на кінцевих зупинках відбувається провітрювання салону.

Крім цього, усі перевізники щотижня звітують до департаменту транспорту щодо інформації, які саме транспортні засоби та у якій кількості були продезинфіковані. Працівники департаменту під час рейдових перевірок контролюють санітарний стан транспортних засобів: чистоту салону, сидінь, наявність засобів індивідуального захисту у водія, санітайзерів у салоні. Якщо санітарний стан незадовільний, до підприємства надсилається лист з вимогою усунення недоліків та строки для усунення.

Приймання відвідувачів у кінотеатрах; приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування; приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах; діяльність закладів, що надають послуги з розміщення - за умови наявності в усіх учасників (відвідувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу), негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу); або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

 Також забороняється діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких: не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра; не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту та не здійснюється належний контроль за їх використанням; здійснюється обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту; не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).