Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Наслідки рясного дощу у Дніпрі: комунальники продовжують працювати

Уночі проти 18 червня у Дніпрі знову пройшов рясний дощ. Найбільше постраждав Амур-Нижньодніпровський район. Тут було підтоплено 55 домоволодінь, рівень води у них сягає 20-30 сантиметрів, повідомив заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайло Лисенко.

«Сьогодні мешканців цих домоволодінь забезпечуємо питною водою. Також підтоплено 60 прибудинкових територій в АНД районі. У нас працює сім бригад ДСНС, була додатково залучена техніка рятувальників з Новомосковська та Кам’янського для ліквідації наслідків. За останню ніч рівень води у р. Гнилокіш додатково піднявся ще на 30 см – всього він вище рівня на метр», – зазначив Михайло Лисенко.

Через негоду ще на одній ділянці Січеславської Набережної обвалилася огорожа. Нині усі потенційно небезпечні ділянки огородили для проходу пішоходів, там працює комунальна техніка.

«Комунальники зараз дістають усі елементи огорожі, що обвалилися, з річки Дніпро. Після того, як настане стійка суха погода, наші підрядники розпочнуть роботи з відновлення усієї ділянки набережної. Попередньо це близько 900 метрів огорожі, але точно стане відомо після проведення інструментального обстеження. Самі підпірні стіни у гарному стані, обвалилася оздоблювальна плитка, яку з невідомих причин у 2005-2005 роках встановлювали без цементного розчину», – додав заступник міського голови.

Крім того, за ніч у місті впало 53 дерева та було обірвано близько 50 ліній електропостачання вуличного освітлення. До дев’ятої ранку 18 червня комунальники відновили усе вуличне освітлення, продовжуються роботи з ліквідації впалих дерев. Цілодобово працюють 8 бригад комунальників, які прочищують дощоприймачі.