Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Про запровадження Дніпровською міською радою циклу безкоштовних просвітницьких заходів з актуальних питань започаткування та ведення підприємницької діяльності

Уперше в Україні серед органів місцевого самоврядування Дніпровська міська рада рішенням від 24.03.2021 № 10/5 затвердила Програму щодо реалізації регуляторної діяльності Дніпровською міською радою та її виконавчими органами на 2021– 2025 роки (далі – Програма), метою якої є використання нових підходів і запровадження заходів для забезпечення відкритості та прозорості регуляторної діяльності під час розробки проєктів регуляторних актів, вивчення громадської думки та встановлення зворотного зв’язку з бізнес-спільнотою міста, проведення безкоштовних просвітницьких заходів з правових та інших актуальних аспектів ведення бізнесу тощо.

Програму підготовлено на виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Затвердження Програми зумовлено намірами міської влади запровадити сучасний сервісний підхід у взаємодії з бізнесом та громадськістю, сприяти впровадженню різних цифрових інструментів для поліпшення такої взаємодії; проводити заходи, спрямовані на підтримку підприємництва у місті Дніпрі.

Завдяки реалізації заходів Програми до процесу розробки та відкритих обговорень проєктів регуляторних актів більш активно долучаться не тільки регуляторні органи – безпосередні розробники, але і громадяни, суб’єкти господарювання, їх об’єднання, консультативно-дорадчі органи.

Заходами Програми передбачено впровадження проєктів з онлайн-навчання з подальшим розміщенням інформації на вебресурсах тощо.

Перший цикл освітніх вебінарів буде розпочато найближчим часом у квітні поточного року.

Слідкуйте за нашими анонсами на офіційному вебсайті Дніпровської міської ради та на сторінках Фейсбук та Інстаграм!

Рішення міської ради від 24.03.2021 № 10/5 "Про затвердження Програми щодо реалізації регуляторної діяльності Дніпровською міською радою та її виконавчими органами на 2021– 2025 роки" (Рішення міської ради у форматі .doc, додаток 1 у форматі doc, додаток 2 у форматі .doc)