Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація та запуск на лінію тематичного потягу, присвяченого темі Голодомору в Україні

14 травня об 11-00 на станції метро «Покровська» ( вул. Велика Діївська, 32) – презентація та запуск на лінію тематичного потягу, присвяченого темі Голодомору в Україні. Просвітницький проект  «Потяг української ідентичності» – серія з 22 постерів, які розміщенні на рекламних щитах у  вагоні одного поїзду Дніпровського метрополітену.  

Спікери:

-Микола Українець, заступник директора метрополітену з експлуатаційних питань КП "Дніпровський метрополітен" ДМР;

- Олеся Стасюк, генеральний директор Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

Довідка:

Національний музей "Меморіал жертв Голодомору" разом із КП «Дніпровський метрополітен» презентують  просвітницький проект "Потяг української ідентичності", який облаштували у вагоні одного з потягів дніпровського метрополітену.

Проект присвячений 85 роковинам Голодомору-геноциду. Ідея науково-просвітницького проекту Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» полягає в тому, щоб розповісти пасажирам про унікальні предмети та явища культури і науки, суспільного розвитку й побуту, про українців, які змінювали історію і на початку ХХ ст. визначали націю, готову до суверенного життя, про все, що становить нашу ідентичність, і все, що було знищено, ліквідовано чи заборонено, після того, як Україна була окупована більшовиками. Саме вони у 1932–1933 рр. вчинили один із найбільших злочинів в історії людства – Голодомор-геноцид, об’єктом якого стала українська нація.

УВАГА!!! Представникам ЗМІ при собі обов’язково!!! мати журналістське посвідчення для  проведення зйомки  на станції метро Покровська.

Від’їзд представників ЗМІ від міської ради (шлагбаум) о 10-10.