Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Святковий захід для для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, та які встановили контакт з наставником

25 квітня о 15-00 у Молодіжному центрі міжнародного партнерства позашкільної та неформальної освіти «Освіторіум» (вул. Яружна,49 А) – святковий захід для  для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились  в складних життєвих обставинах,  та які встановили контакт з наставником.

Спікер:

-         Ганна Довготько, начальник управління-служби  у справах дітей департаменту соціальної політики ДМР.

Довідка:

Вперше у м. Дніпрі розпочався процес впровадження послуги наставництва.

Це - добровільна, безоплатна діяльність з наданні дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед, у підготовці до самостійного життя.

Благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Максимум»  та  громадською організацією  «Партнерство  і розвиток» у  листопаді – грудні 2018 року  проведено навчання для осіб, які виявили бажання стати наставниками за Програмою підготовки наставників для дітей, які проживають у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей, з питань соціальної адаптації дітей та їх підготовки до самостійного життя, затвердженої Наказом Міністерства соціальної політики України від 07.11.2017 № 1763.

12 кандидатів у наставники отримали сертифікати про проходження навчання, познайомились та встановили контакт з дітьми та склали договори про наставництво з адміністрацією закладів