Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська мерія подовжила домовленість із «ДТЕК Дніпрообленерго» щодо поступового погашення боргів за електроенергію

22 травня міський голова Дніпра Борис Філатов і директор з дистрибуції та збуту електроенергії ДТЕК Іван Гелюх підписали протокол про співпрацю між Дніпровською міськрадою та енергетичним холдингом. Документ передбачає, зокрема, поступове погашення боргів міста перед компанією без штрафних санкцій, які наразі сягають понад 27,8 млн грн.
Перший меморандум між мерією та ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» було підписано торік у липні.


«Минув майже рік з підписання попереднього меморандуму з ДТЕК. Наша співпраця залишається плідною. За рік у Дніпрі не було жодних проблем із електропостачанням. Сьогодні компанія ДТЕК пішла нам назустріч щодо надання відповідної розстрочки на виплату боргів, які накопичувалися роками», – повідомив Борис Філатов.


Мер Дніпра також наголосив, що протягом минулого року місто жодного разу не прострочило платежі компанії.
Згідно з новим протоколом, Дніпро бере на себе зобов'язання погасити борги Аульського водоводу, який перебуває у власності облради.
Загалом завдяки співпраці з ДТЕК дніпровські лікарні, дитячі садки та інші об'єкти соціальної сфери не відключатимуть від постачання електроенергії. У свою чергу місто зобов'язується вчасно розраховуватися за поточне споживання енергії.
В енергетичному холдингу ДТЕК співпрацю з Дніпровською мерією називають ефективною та взаємовигідною.
«Хочу подякувати міській владі та меру за виконання тих зобов'язань, які вони взяли на себе, а «ДТЕК Дніпрообленерго» й надалі виконуватиме свої», – сказав Іван Гелюх.