Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі хімічно небезпечні підприємства хочуть обладнати спеціальними датчиками, що оперативно реагуватимуть на аварійні загрози

Рішення про встановлення систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їхнього виникнення депутати міської ради Дніпра ухвалили під час 21-ї чергової сесії 17 травня.


У місті налічується 25 хімічно небезпечних об’єктів. Це фільтрувально-насосні станції та станції аерації, а також комбінати та інші підприємства. Власним коштом вони мають встановити спеціальні пристрої – димовловлювачі чи схожі механізми. У разі витоку небезпечних речовин чи інших загроз аварії гаджети подаватимуть сигнал на пульт до міськради. Оператор опрацює повідомлення, інформацію перевірять на підприємстві.


Пристрої централізованої системи оповіщення населення, тобто сирени, встановлені по всій території міста. Загалом це 133 точки інформування. Якщо на потенційно небезпечному підприємстві таки станеться масштабна аварія, централізована система повідомить містян про це.
Обладнати хімічно небезпечні об’єкти спеціальними датчиками планують до кінця наступної весни.