Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Мерія Дніпра привітала 95-річного ветерана з ювілеєм

Директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Людмила Козловська привітала із 95-річчям мешканця міста, ветерана Другої світової війни Бориса Солохіна та вручила йому подарунок.

«Найщиріші вітання з ювілеєм від міського голови Дніпра Бориса Філатова. Ми бажаємо Вам здоров’я, добробуту та миру!» – сказала посадовець. Людмила Козловська також висловила надію на те, що представники Дніпровської мерії зустрінуться з чоловіком на сторічному ювілеї. На це Борис Федорович засміявся і сказав, що не проти. «З усіх побажань найголовніше – це здоров’я. А все інше й так буде», – зазначив ювіляр.

Борис Солохін має статус учасника бойових дій. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, медаллю «Захиснику Вітчизни», сімома державними ювілейними медалями. У липні 1941 року Борис Федорович, не закінчивши технікум, добровільно вступив до лав Червоної армії у 75-ту стрілецьку дивізію. Пізніше брав участь у будівництві автозаводу в Дніпрі. Працював електриком. Після виходу на пенсію продовжував трудову діяльність до 90 років.
До кінця 2017 року 116 мешканців міста отримають подарунки від мерії до 95-річного ювілею, 11 привітають із 100-річчям. Ще п'ять довгожителів, яким виповниться понад 100 років, також отримають подарунки від міської ради.