Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпряни встановили рекорд України з хайлайну на висоті 26-го поверху

29 квітня в Дніпрі в рамках програми мера Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» двоє спортсменів встановили новий рекорд України з ходіння по стропі (натягнутій мотузці. – Ред.) на висоті. Так, хлопці здолали 35-метрову відстань між двома 26-поверховими будинками. 

«Не страшно. Складно боятися одних і тих самих речей сто разів поспіль. Перші десять разів страшно, а потім просто добре. Сьогодні вітер дуже слабкий, зовсім не заважав. Все чудово, все сприяє хайлайну», – поділився емоціями один зі спортсменів Костянтин Карноза. 

Минулого року ці ж хлопці встановили перший в Україні рекорд з хайлайну. Тоді вони підкорили висоту в 77 метрів, цього року – 88 метрів. Захід пройшов під гаслом «Пишаймося Дніпром разом!».

«В жодному місті такого рекорду встановлено не було. Можливо, це буде початком нової номінації. Наразі це єдина команда в Україні, яка встановила рекорд у категорії «Найвищий хайлайн». Є світовий рекорд, він вражає. Я сподіваюся, що ми будемо рухатися в цьому ж напрямі. Світовий рекорд був встановлений на висоті 5700 метрів між скелями. Довжина стропи – понад один кілометр», – зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. 

Екстремали зізнаються, що хайлайн як вид спорту не дуже розвинутий в Україні. Тому такими рекордами вони хочуть привернуту увагу до цієї дисципліни й показати, що це насправді безпечно, незважаючи на висоту. 

«На жаль, цей вид спорту в нас тільки починає розвиватися. Люди не розуміють, що це спорт, а не циркова розвага. Але поступово на різних фестивалях з’являються стропи. З’являється більше спортсменів, які пропагують слеклайн - ходіння по стропі - в парках, на майданчиках. Ми сподіваємося, що наступного року нам вдасться встановити ще один рекорд на нових будівлях», – зазначив рекордсмен з хайлайну в Україні Станіслав Панюта. 

Крім ходіння по стропі, під час встановлення рекорду демонструвалися також показові стрибки з даху будівлі на мотузці. Загалом захід зібрав близько 20 спортсменів. Багато містян зупинялося біля будинків, щоб подивитись на видовищну подію.