Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Мерія Дніпра виділить 1,5 млн грн на підтримку громадських організацій

Дніпровська міська рада розширює взаємодію з громадськими організаціями міста та продовжить надавати їм підтримку в реалізації проектів. До 15 травня спеціальна комісія прийматиме конкурсні заявки. Подати їх можна за адресою: просп. Д. Яворницького, 75, каб. 719. Умови та документи, необхідні для участі у програмі, можна знайти за посиланням.

«Взаємодія громадських організацій із міською владою є найнеобхіднішою передумовою соціального партнерства. Торік ми мали позитивний досвід підтримки громадських організацій, тож його необхідно продовжувати. Загалом у цьому році на підтримку громадських організацій виділяється 1,5 млн. грн», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Артем Нідєлько під час прес-конференції 27 квітня.

Проект стартував у грудні. За 2 тижні було подано близько 40 заявок. За словами Артема Нідєлька, нині в процесі реалізації перебувають 8 розробок. Серед них – ідеї створення документального відеоархіву життя українських бійців на передовій та підтримки атовців. 

«Цього року хочеться побачити ще більше проектів, спрямованих на взаємодію  громадських і молодіжних організацій із місцевою владою», – зазначила начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання  департаменту гуманітарної політики міськради Одарка Біла. 

Муніципальна підтримка однієї конкурсної заявки не перевищуватиме 450 тис. грн. Водночас досвід минулого року доводить: для співфінансування громадських проектів необхідно в середньому не більше 200 тис. грн. 

На думку представників мерії, така ініціатива допоможе організаціям здобути досвід для отримання міжнародних грантів. У міськраді також не виключають подовження термінів подачі заявок, адже головна мета – залучити до конкурсу якомога більше учасників.