Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська рада розпочала приймати заявки на виділення іменних стипендій активній молоді

25 квітня розпочався прийом заявок на виділення іменних стипендій міського голови активній молоді Дніпра. Про це на прес-конференції повідомив заступник мера Олександр Шикуленко. Програма підтримки молодих людей розрахована на рік. Кожні 6 місяців обиратимуть 100 дніпрян, які одержуватимуть виплату.  

«Раніше іменні стипендії міського голови могли отримати лише студенти і тільки 50 осіб. Ми розширили цей перелік. Тепер на виплати претендуватиме молодь, яка робить свій внесок у розвиток нашого міста, суспільства, намагається зробити їх кращими. Стипендія – це заохочення таких прагнень молодих людей», – зазначив Олександр Шикуленко.  

Отримати стипендію може містянин віком від 14 до 35 років. Передусім це студенти університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, училищ. Крім того, претендувати на виплату можуть учні, які займаються волонтерством, беруть участь у шкільному самоврядуванні, а також громадські активісти, діяльність яких пов’язана з розвитком молодіжної політики в місті. Розмір стипендії прирівнюється до прожиткового мінімуму і залежить від віку стипендіата.   

«Тепер на виплату може претендувати будь-яка молода людина, незалежно від оцінок – не лише відмінник. Зараз молодь наголошує, що до цього року не було такої тісної взаємодії з міською радою. Нині ми маємо звернення молоді і майже миттєву реакцію на них», – зазначила заступник директора – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Одарка Біла.  

Подавати заявки на призначення стипендій можуть органи студентського самоврядування навчальних закладів та гуртожитків, адміністрації шкіл, громадські організації, Молодіжна рада Дніпра. Тобто, сам заклад обирає, кого слід відзначити, а міська рада виділяє гроші.  

Заявки приймають із 25 квітня до 25 травня в управлінні молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, каб. 317). Більше інформації – тут.