Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція на тему : «У Дніпрі - Французька весна. Новаторство і класика в рамках улюбленого формату»

  4 квітня об 11-00 в приміщенні міської ради (просп. Д.Яворницького, 75,7 поверх, біла зала) відбудеться прес-конференція на тему : «У Дніпрі  - Французька весна. Новаторство і класика в рамках улюбленого формату». Участь у прес-конференції візьмуть: Олександр Шикуленко - заступник міського голови, Орельєн Мас  - директор Дніпровського Альянс Франсез, Паскаль Сліванскі -радник з питань культури та співробітництва та директор Французького Інституту в Україні, Дмитро Сисоєв- заступник директора по роботі з Корпоративними Клієнтами Відділення «Дніпровська міжрегіональна Дирекція» ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», Сергій Губанов - начальник Дніпровського управління АТ "УкрСиббанк"
  Довідка:
14-та «ФРАНЦУЗЬКА ВЕСНА В УКРАЇНІ»
Фестиваль, який мав би відбутися тільки один раз у 2004 році, триває чотирнадцятий рік поспіль і розширює в цьому році свою географію. До Києва, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Одеси, Рівного та Харкова приєднуються Бердичів та Івано-Франківськ. Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа Альянс франсез в Україні за підтримки Дніпровської міської ради чисельних урядових і неурядових інституцій України запрошують вкотре зануритись у розмаїття французького мистецтва, а також оцінити результати франко-українського співробітництва і надихнутися на нові звершення. Занотуйте у своїх календарях, квітень - це час, щоб відвідати події «Французької весни в Україні».
 Відкриє Французьку весну 2017 у Дніпрі вистава “Антігона”. Дніпропетровський академічний театр опери та балету, 9 квітня о 18:00
Франко-український танцювальний проект сучасний балет з елементами брейкінгу “Переміщення/Motion”
Дніпропетровський академічний театр опери та балету, 20 квітня о 19:00
Музика “Магічний саксофон”. Концерт Клода Делангля (саксофон) та Генадія Демьянчука (фортепіано)
Дніпропетровська консерваторія ім М.Глінки, 28 квітня о 17:00
Кіно. Ретроспектива фільмів “Лямур тужур”. Класика романтичного кіно
Ретроспектива фільмів “Лямур тужур” відомив французьких режисерів класиків романтичного кіно: подивимось 4 фільми ( Божевільний П'єро реж. Жан-Люк Годар, “Сезар і Розалі” реж. Клод Соте, “Час одкровень” реж. Катрін Корсіні та “Сюзана” реж.Катель Кійевере).
Галерея ARTSVIT,  з 11 квітня по 25 квітня , 18:30
“Довгі ночі короткого метра”
“Довгі ночі короткого метра” традиційно представляють добірку найкращих французьких короткометражних фільмів. Особливий акцент – на нещодавно  відзняті стрічки. 29 квітня
Зустріч з письменником Жераром де Кортанзом
Книгарня “Є”, 13 квітня о 18:00
Приховане. Фотовиставка Жоеля Блока
Фотовиставка французького митця. Досконалі жіночі тіла ніжаться у променях світла...Поодинокі тіла у світлі ночі... Це гарно, це тремтливо! 
Дніпропетровський Альянс Франсез, з 27 квітня о 14:00
У програмі фестивалю також передбачений конкурс поетичних читань для дітей “Хай живе поезія”
Квітень 2017, вже традиційно, пройде під знаком французького мистецтва, цікавих зустрічей, відкриттів та позитивних емоцій.