Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Концерт-творчий звіт кращих концертмейстерів міста.

   1 березня об 11.00 у великій залі Будинку вчителя (вул. Дем'яна Бєдного, 4) відбудеться  концерт-творчий звіт кращих концертмейстерів міста. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає учасників заходу заступник міського голови Ірина Зайцева.
   У концерті візьмуть участь вихованці майже усіх музичних шкіл міста. Учні демонструватимуть свою майстерність у грі на скрипці, флейті, балалайці, бандурі, саксофоні, а також співатимуть. Солісти виконуватимуть твори переважно українських класичних композиторів, а також зарубіжних класиків, зазначають в управлінні.
   У 2008 році на базі Дніпропетровської дитячої музичної школи №1 працює міське методичне об'єднання викладачів-концертмейстерів, до складу якого входять близько 250 концертмейстерів з дитячих музичних і естетичних шкіл, а також шкіл мистецтв міста.
   Концертмейстерство — особливий вид музичної творчості, в якому піаніст-акомпоніатор супроводжує чи доповнює ансамбль з солістом-інструменталістом, або вокалістом.