Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

День музеїв 2024. У Дніпрі влаштували театралізовану екскурсію по місту за участі Дмитра Яворницького та Олександра Поля

У Дніпрі до всесвітнього Дня музеїв відбулась театралізована Гранд екскурсія по місту «Дніпровський променад». Головна родзинка – відсутність екскурсовода. Замість нього - Дмитро Яворницький, Надія Алексєєнко, Олександр Поль, Лев Писаржевський, Андрій Фабр та інші. Їхні ролі виконали співробітники 5 міських музеїв. Відтак відвідувачі дізнались більше не лише про місто, а й про його історичні постаті. 

Одна з відвідувачок екскурсії - пані Олена. Жінка переселенка з Маріуполя. Вже 2 роки мешкає у Дніпрі. 

«Було дуже цікаво, мені сподобалось. Звісно, що в першу чергу вразило, що екскурсія костюмована. Також цікаво було пройтись вулицями, якими я ходжу кожного дня, і дізнатись більше про деякі історичні будівлі, або що тут було раніше», - поділилась пані Олена. 

«Це наймасштабна пішохідна екскурсія, яка проходила у Дніпрі. Її готували 5 музеїв міста: Музей історії Дніпра, Музей Вадима Сідура, Дніпропетровський національний історичний музей імені Дмитра Яворницького, Дніпровський художній музей та Технічний музей Машини Часу. Екскурсія тривала 2 години, її відвідало близько 100 дніпрян. Впевнена, завдяки театральній складовій екскурсія викликала більше вражень у наших гостей, а інформація краще запам’яталась. Також хочемо запросити дніпрян на «Ніч музеїв», яка відбудеться наступної суботи 25 травня», - прокоментувала директорка Музею історії Дніпра Олександра Бірюкова.

Дізнатись більше про «Ніч музеїв» та придбати квитки можна на сайті Музею історії Дніпра, в розділі Афіша - https://midnipro.museum/podii/afisha/, або за телефоном (095) 294-00-09.