Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Залишилась працювати тут за контрактом. Дуже подобається. Особливо – колектив», — переселенка про роботу у Лівобережному управлінні соціального захисту населення Дніпра

Олена Федосова приїхала до Дніпра з Маріуполя два роки тому. Нині живе з родиною у нашому місті та працює у Лівобережному управлінні соціального захисту населення. «Досить цікава історія знайомства з моїм теперішнім місцем роботи. Як тільки приїхали з Маріуполя, одразу ж направились за довідкою до цього ж управління. Дуже привітні працівники тут, без черг оформили довідку ВПО. Далі почала працювати тут – у центрі зайнятості запропонували громадські роботи на пів року. Після уже залишилась працювати за контрактом. Дуже подобається. Особливо – колектив. Мені допомагали дівчата два роки тому, коли ми приїхали з рідного міста сюди, а нині – разом працюємо», – поділилася Олена.
 
Лівобережне управління соціального захисту населення забезпечує послугами мешканців трьох районів Дніпра.
 
«Торік спеціалісти АНД та Індустріального районів об’єднались у сучасному Прозорому офісі, що на Слобожанському проспекті. У Самарському районі управління розташоване на вул. 20-річчя Перемоги. Кількість отримувачів соціальних допомог по цих районах – близько 12 тисяч, враховуючи зареєстрованих ВПО», – сказала Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради. 17 травня вона чергує містом. 
 
З лютого наші спеціалісти надали близько 30 тис. консультацій для ВПО, прийняли більше ніж 5 тис. заяв і пакетів документів. Ухвалили рішення про продовження допомоги на проживання ВПО майже 3 тис. сім'ям ВПО. Найчастіші питання, з якими звертаються до Лівобережного управління соціального захисту населення у Прозорому офісі: отримання консультацій щодо соціального захисту осіб пільгової категорії, забезпечення засобами реабілітації, оформлення державних допомог та компенсацій. Також виплата допомоги на проживання ВПО з урахуванням змін у законодавстві від березня 2024 року, отримання статусу «Особа з інвалідністю внаслідок війни», «Член сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України» тощо», – прокоментувала Світлана Котищук, начальниця Лівобережного управління соціального захисту населення.
 
«Усі програми соціального захисту населення - місцеві і державні - виконуються на належному рівні. Усім відвідувачам надаємо необхідні послуги та консультації. У приміщенні Прозорого офісу відвідувачам забезпечено комфортне перебування – електронна черга, зручні зони очікування, доступність простору для маломобільних осіб. Ба більше – є кімната для матері та дитини», – додала Ірина Максименко. 
 
Під час інспекційного об’їзду чергова по місту перевірила і пункт незламності, розташований на базі відділу Дніпровського міського територіального центру (вул. Осіння, 11-Б). 
 
«Пункт розрахований на 50 осіб. Є павербанки, 2 зарядні станції, чайники, термоси, аптечка, запаси питної та технічної води», – показала Вікторія Бабанська, заступниця директора, начальниця відділу Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі Дніпровської міськради. Усього на базі закладів та установ, підпорядкованих департаменту соціальної політики, відкрито 6 пунктів незламності.
 
«В усіх пунктах проведено інвентаризацію. Перевірили обладнання. Підготували генератори до роботи тощо. Цей пункт незламності в Індустріальному районі забезпечений усім необхідним для перебування тут людей під час можливих тривалих відключень електроенергії. Побаченим – задоволена», – підсумувала Ірина Максименко.