Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Практикум на тему «Електронні сервіси Дніпра: які послуги можна отримати не виходячи з дому. Як навчитися ними користуватися. Соціальні послуги онлайн»

09 лютого о 12-00  у Міському територіальному центрі (вул. Панікахи, 95)- практикум на тему «Електронні сервіси Дніпра: які послуги можна отримати не виходячи з дому. Як навчитися ними користуватися. Соціальні послуги онлайн».

Спікери:

-Світлана Вовк, начальниця відділу Правобережного управління соціального захисту населення ДМР;

-Світлана Біленко, начальниця відділу Міського територіального центру;

-Анна Сурдіна, начальниця відділу  програмного забезпечення баз даних департаменту інформаційних технологій ДМР.

Довідка:

У Дніпровському міському територіальному центрі надають послуги з соціальної адаптації для підопічних. Одним з напрямків соціальної адаптації є уроки з комп'ютерної грамотності.

Підопічних відділу денного перебування навчають користуватися комп'ютером, необхідними ресурсами в мережі "Інтернет", сплачувати за їх допомогою комунальні послуги тощо.

Ця категорія людей чутлива до змін, проте швидко адаптується до стрімкого темпу комп'ютеризації. Тому місто прислуховується до потреб таких осіб та надає зазначені соціальні послуги, враховуючи індивідуальні особливості та державні стандарти.

Також інші пільгові категорії, як родини з дітьми, теж можуть отримати державні соціальні послуги онлайн. Такі як  «Є-Малятко» та «Субсидія». За допомогою «Є-Малятко» можна замовити 10 послуг, потрібних при народженні дитини. Дві з них є базовими (обов'язковими), 8 надаються на вибір батьків. Це полегшує життя та економить час молодим батькам, а в період карантину це безпечно для здоров`я мами та новонародженої дитини. Для цього лише необхідно мати застосунок «Дія».  

З 29 листопада 2021 року реалізована можливість подати заяву та декларацію для отримання державної соціальної послуги «Субсидія» в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія”.  Окрім цього, деякі послуги можна знайти на офіційному вебпорталі Дніпровської міської ради та у «Кабінеті мешканця» м. Дніпра. Через «Кабінет мешканця» можна подати заяву на поліпшення житлових умов, отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, замовити соціальне таксі, та ін.