Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розгорнули 100 метровий прапор та оновили мурал: у Дніпрі до Дня української державності молодь міста провела патріотичну акцію

У Дніпрі до Дня української державності молодь міста провела патріотичну акцію. Напередодні свята почали оновлювати мурал з державними символами. Сьогодні зранку роботу закінчили, заспівали державний гімн та розгорнули 100 метровий прапор України. 

Одна з учасниць акції Анастасія Медяник, членкиня Молодіжної ради Дніпра. Дівчина каже,  відчула, що важливо зробити власний внесок в історичну та культурну спадщину нашого міста: «Працювати ми почали вчора разом з командою Молодіжної ради Дніпра та іншою свідомою, патріотичною, креативною молоддю нашого міста. Всі дуже старались, намагались зробити свій внесок і це дуже приємно відчувати», - сказала Анастасія.

Відновлення муралу тривало близько 16 годин, не зупинила навіть злива, яка почалась напередодні ввечері, розповів керівник Молодіжного центру Дніпра Рафаель Кіжнер: «Ми закупили всі матеріали і власними силами оновили мурал. Хочу зазначити, що роботи проводила молодь, це не професіонали, їм було дуже складно, це вимагало певної фізичної підготовки.  З нами знаходився професійний інструктор, поліція аби дбати про безпеку».

В акції взяли участь близько 100 представників Молодіжної ради Дніпра, третина з них - особи з тимчасово окупованих територій -  поділилась директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла: «Прапор та герб - це ті символи, які в тому числі наші воїни беруть з собою в бій. Для мене вони особисто є дуже цінними, адже несуть в собі знаки, силу і волю, яку закладали наші пращури. Вони надихають наше сучасне і майбутні покоління. Тому ми не можемо казати, що це акція одного дня, адже всі, хто будуть тут проїжджати, проходити -  бачитимуть ці символи, і це певне нагадування всім, що ми українці і нам є за що боротись».