Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

45 стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

 

У Дніпрі з початку року департамент екологічної політики ліквідував близько 45 несанкціонованих сміттєзвалищ. Міська влада витратила на це 9,5 млн грн. За словами начальниці відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР Тетяни Левачової, цьогоріч найбільше стихійних сміттєзвалищ утворилось в Новокодацькому та Амур-Нижньодніпровському районах. 
«За цей рік ми провели велику роботу з ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Працюємо за заявками мешканців, прибираємо за актами обстежень від районних адміністрацій. Загалом обсяги прибраного сміття цього року становлять 8 200 тонн. Це більше, ніж торік», – зазначила Тетяна Левачова. 
Наразі підрядна організація прибирає чергове стихійне сміттєзвалище.  
«У кожному районі міста є екіпаж, який задіяний у ліквідації смітників. На цій локації ми задіяли навантажувач та два самоскиди. Загалом люди викидають геть різне сміття: це і вікна, гілля, шифер тощо. На ліквідацію такого смітника у нас йде приблизно 5 годин», – зазначив заступник директора ТОВ «Екологія-Д» Олексій Курський.