Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов обговорив перспективи міжкультурного співробітництва з послом Азербайджану Ельмірою Ахундовою

12 лютого міський голова Дніпра Борис Філатов провів зустріч з надзвичайним та повноважним послом Азербайджанської Республіки в Україні Ельмірою Ахундовою, культурними діячами цієї країни і представниками Міжнародної організації тюркської культури (ТюрКСОЙ). 

«Дякую, що ви знайшли час для того, аби прийняти нашу делегацію. Подія дійсно історичного значення — те, що відбувається зараз тут, у Дніпрі. Адже тут присутні надзвичайно цікаві люди», — сказала Ельміра Ахундова. 

 

Пан Дюсен Касєїнов, Генеральний секретар ТюрКСОЙ, приїхав до Дніпра вперше. Він переконаний, що зараз розвиток міжкультурних зв’язків має неабияке значення. «Я казав: ми все одно сюди поїдемо. Адже країна живе своїм життя, все продовжується і, крім похмурих прогнозів і новин, повинні бути і новини добрі — про культуру зокрема. Ми думаємо: чим ми — диригенти, музиканти — можемо допомогти тому, аби світ зрозумів, що ми підтримуємо вашу країну, і що сюди треба приїжджати». 

Зі свого боку мер Дніпра Борис Філатов наголосив, що Дніпро високо цінує візити дипломатичного корпусу та міжнародних організацій. 

«Для нас висока честь нині приймати таку делегацію. У нас багатонаціональне і поліконфесійне місто. Тут усі живуть дружньо, і наша велика азербайджанська громада бере дуже активну участь у житті міста. Не лише в тому, що стосується культури», — сказав Борис Філатов.

Міський голова також наголосив, що історія його родини тісно пов’язана з Казахстаном, і презентував делегатам книгу власного авторства про історію його роду, де описано, зокрема, ті події.

 

Також 12 лютого о 18.00 у Філармонії ім.  Леоніда Когана відбудеться концерт, присвячений 100-річчю від дня народження відомого азербайджанського композитора Фікрета Амірова. Керуватиме оркестром диригент зі світовим ім'ям Ялчин Адигезалов.