Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Безпечні зимові канікули: поліцейські, рятувальники та працівники «Муніципальної варти» провели лекцію для класних керівників шкіл

23 грудня, напередодні зимових канікул, для класних керівників шкіл провели лекцію, як зробити дозвілля дітей під час свят безпечним. Захід проходив в онлайн-форматі у Ситуаційному центрі, що у Дніпровській міській раді. Представники поліції, ДСНС та муніципальної варти розповіли, як донести до учнів інформацію щодо пожежної безпеки, поведінки на льоду, небезпеки використання піротехнічних виробів, правил поведінки на дорогах, а також про наслідки вандалізму.

«На жаль, більшість дітей навіть не розуміють, що таке вандалізм та які наслідки він несе. Найчастіше підлітковий вандалізм відбувається імпульсивно – вони не готуються заздалегідь. Одна з найпоширеніших форм – графіті, яке несе великі збитки нашому місту. Але дітям потрібно пояснювати, що таке вандалізм взагалі та яка відповідальність за нього. Наприклад, у Кримінальному кодексі України є стаття 194 – умисне знищення або пошкодження майна», – зазначила старша інспекторка КП «Муніципальна варта» Ольга Ястребова.

Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Дніпровського району центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Руслан Кряж нагадав про правила поводження із піротехнікою та новорічними гірляндами: «Під час використання піротехніки дивіться уважно за дітьми, адже самостійно вони не можуть нею користуватися. Піротехніку можна купувати лише у спеціалізованих магазинах. Перевіряйте, аби гірлянди, які ви використовуєте, були цілісними. Ялинку не можна встановлювати біля приладів опалення. Безпечна дистанція між ялинкою та електричним приладом опалення – метр».

У свою чергу, Роман Савостьянов, старший інспектор ювенальної превенції ВП ГУНП, капітан поліції додав: «Ми рекомендуємо провести додаткову роботу з учнями та їхніми батьками щодо дотримання правил поведінки, заборони вживання алкогольних напоїв, додержання карантинних норм. Також необхідно нагадати батькам, що вони повинні контролювати, де та з ким перебувають діти. А якщо дитина самовільно залишає домівку, одразу повідомляти на гарячу лінію «102»».