Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На перехрестях і зупинках: у Дніпрі презентували нові контейнери з сумішшю для посипання

У Дніпрі з’явилися нові контейнери з сумішшю для посипання. Близько двохсот таких встановили у районі перехресть, зупинок, пішохідних територій. Користуватися сумішшю можуть як дорожні служби, двірники, так і магазини, кафе й інші установи для обробляння тротуарів, пішохідних доріжок на своїх прилеглих територіях.

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, на придбання нових контейнерів з міського бюджету не витрачено жодних коштів. Їх закупила підрядна організація, яка обслуговує, прибирає міські автошляхи. Наступного року таких контейнерів з’явиться ще близько 400 одиниць.

«На території міста працює велика кількість малогабаритної техніки, зокрема й та, що прибирає тротуари. Раніше під час роботи машинам доводилося повертатися на базу для поповнення запасів протиожеледної суміші або ж вночі розвозили мішки із сумішшю по місту. Це не зовсім логістично зручно, тому ухвалено рішення встановити по місту такі спеціальні контейнери, які регулярно заправляються сумішшю для посипання. Наразі нові ємності встановлені здебільшого у центральній частині міста, на просп. Поля, вул. Набережній Перемоги, а наступного року плануємо покрити усе місто», – розповів Михайло Лисенко.

Дорожнім службам спеціальні контейнери значно полегшують роботу, а посипання території стає у чотири рази швидшим.

«Моя ділянка – від вул. Січових стрільців до вокзалу, тобто територія достатньо велика. Дуже зручно, що на перехрестях є такі «мушлі» з сумішшю для посипання. Словом, усе на місці, а відтак – швидше оброблюємо тротуари», – підкреслив дорожній працівник Юрій Черепанов.