Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі за сучасною технологією ремонтують трамвайний переїзд на перехресті просп. Яворницького та вул. Вернадського

У Дніпрі реконструюють трамвайний переїзд на перехресті просп. Яворницького та вул. Вернадського. За проєктом там цілком замінять колії, які укладуть у широкосмугові плити. Така сучасна технологія забезпечить комфорт руху пасажирам трамваїв, водіям та пішоходам. Наразі ремонтні бригади демонтують старі колії. Роботи планується закінчити до кінця червня.

«Серед іншого, буде замінено близько 60 метрів трамвайного полотна, з них 30 метрів на проїжджій частині і по 15 метрів на кожному боці пішохідного переходу. Для підготовки основи улаштуємо спеціальний котлован завглибшки 90 см. Нові колії укладемо у широкосмугові плити, а закріпимо спеціальною двокомпонентною поліуретановою масою, яка знижуватиме шум і вібрацію під час проходження рухомого складу. Таким чином значно підвищиться термін експлуатації цього трамвайного переїзду. Під час ремонтних робіт відновимо і бруківку», – розповів під час виїзної пресконференції 17 червня головний інженер підрядної організації ТОВ «Дніпромонтаж» Ігор Іванов.

Зі свого боку головний інженер ремонтно-будівельного управління КП «Дніпровський електротранспорт» Микола Лонюк зазначив: «Цей трамвайний переїзд – важлива ділянка руху. Власними силами проводили тут поточні ремонти. А капітальний не робився з 2005 року. Цей переїзд – один із восьми, які капітально ремонтуватимуть цьогоріч за сучасною технологією укладання нових колій у широкосмугові плити. Після цієї ділянки реконструкція переїздів буде по просп. Д. Яворницього з перехрестями вул. Барикадної, Січових стрільців, Фабра, Шмідта, а також на перехрестях вул. Шмідта – просп. Пушкіна, вул. Робочої – вул. Криворізької та вул. Київської – вул. Мазепи».

Представник КП «Дніпровський електротранспорт» також додав, що з початку року підприємство виконало ремонт трамвайних переїздів на пров. Січовому (у районі перехрестя вул. Робочої – просп. Пушкіна), на перехрестях вул. Святослава Хороброго – вул. Короленка, вул. Святослава Хороброго – вул. Січових стрільців, вул. Святослава Хороброго – вул. Грушевського. У найближчих планах розпочати ремонт на перехрестях просп. Свободи – вул. Гвардійської та вул. Антоновича – вул. Ю. Савченка.