Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Будівництво на вул. Сімферопольській, 3 – незаконне! – управління держархбудконтролю Дніпровської міської ради

По вул. Сімферопольській, 3 у Дніпрі незаконно зводять багатоповерховий багатоквартирний будинок з приміщеннями торговельно-комерційного призначення та автопаркінгом! Забудовнику ТОВ «Ратибор-Інвест» відмовили у наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки для проєктування об?єкта – без них неможливо розробити необхідну документацію. Управління державного архітектурно-будівельного контролю Дніпровської міської ради перевірило додержання згаданим товариством державних будівельних норм і стандартів.

За результатами було складено приписи про усунення порушень вимог законодавства, винесено постанови про накладення штрафу щодо юридичних осіб, а також постанови про адміністративні правопорушення стосовно фізичних осіб. Загальна сума грошових стягнень – 1 752 960 грн. Забудовник ТОВ «Ратибор-Інвест» ігнорує вищезазначені приписи та вимоги зупинити незаконне будівництво. Тож, аби убезпечити потенційних покупців (аби люди не залишилися без грошей та права власності на житло), міська рада Дніпра закликає не купувати квартири у незаконно збудованому домі на вул. Сімферопольській, 3.

«Крім того, будівництво даного об’єкта призвело до нераціональної забудови м. Дніпра, невідповідності збудованого об’єкта встановленим вимогам законодавства, що є порушенням прав територіальної громади, а також питань безпеки під час експлуатації вже збудованого об’єкта, екологічної та санітарно-епідеміологічної безпеки», – додав представник управління держархбудконтролю Дніпровської міської ради Андрій Компанець.