Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як працюватиме громадський транспорт у Дніпрі на період карантину

Із 26 березня користуватися громадським транспортом у Дніпрі зможуть лише співробітники критичної інфраструктури. Спецрейси автобусів великої та середньої місткості, а також трамваїв і тролейбусів безкоштовно перевозитимуть медичних працівників, поліцейських, рятувальників, робітників аптек, хлібзаводів, комунальних підприємств тощо. У транспорт пускатимуть за перепустками.

«Дані заходи спрямовані на зменшення громадського транспорту у місті, аби дотримуватися жорсткого карантину», – зазначив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктурі Дніпровської міської ради Ігор Маковцев.  
Так, у Дніпрі курсуватимуть трамваї № 1, 5, 9, 11, 14, 15, 19. Окрім цього, № 12 рухатиметься за своїм, а також за маршрутом № 16. Серед тролейбусів залишаються: № А, 1, 2, 4, 5, 7, 12, 14, 16, 17, 20. По Дніпру їздитимуть лише автобуси великої та середньої місткості № 4, 21, 33, 43, 62, 77, 109, 146-А, 146-Б, 151-Б, 153, 157-А. 
«Поїздка у транспорті буде безкоштовною за спеціальним квитком. Усі витрати бере на себе міський бюджет. При складанні схеми перевезень ми виходили з економічної складової і тих ключових 126 об'єктів критично важливої інфраструктури, куди нам треба доставляти людей. Автобусні маршрути покриватимуть ті райони, де відсутнє сполучення з електротранспортом», – додав спеціаліст відділу департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Іван Васючков.
Щоб отримати спеціальний квиток співробітника критичної інфраструктури, необхідно написати заяву з описом діяльності компанії на ім'я голови міської комісії з питань ТЕБНС Михайла Лисенка та додати список співробітників із зазначенням їхніх посад. Також заяву можна відправити на електронну пошту: [email protected].
Зазначимо, що квитки мають специфічні розміри та колір, а також додаткові засоби захисту від підробок. Спробу проїхати за фальшивим квитком правоохоронні органи можуть кваліфікувати, як порушення дотримання карантинних заходів, що тягне за собою штраф від 17 до 34 тисяч гривень.
Оскільки усі не встигнуть отримати спеціальні квитки, то 26 і 27 березня ще можна буде проїхати за пред'явленням довідки з місця роботи в довільній формі. При цьому при собі необхідно мати посвідчення особи і засоби індивідуального захисту.
Зазначимо, що схема не остаточна, до неї вноситимуться корективи. Про це інформуватимуть окремо.