Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Молодь Дніпра передала військовому шпиталю подарунок від газети «День»

Представники молодіжної ради Дніпра передали Дніпропетровському військовому шпиталю подарунок від газети «День». Це світлина фотокореспондента видання Євгена Сосновського під назвою «Доця». На ній зображена дівчинка, яка тримає за руку військового.

«Фотографії, що ми побачили на відкритті виставки газети «День», не залишають нікого байдужим. І серед цих робіт є дуже символічна, яку відібрала редакційна колегія та особисто головна редакторка видання Лариса Івшина, аби подарувати військовому шпиталю у Дніпрі. Ця фотографія відображає, мабуть, найбільшу цінність у світі – родину, дітей», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

«Коли я був на виставці, мене здивувало, які емоції вдалося передати фотографу. Ця дівчинка на фотографії, мабуть, чекає свого тата з фронту. Ви у шпиталі рятуєте захисників, аби вони поверталися додому, до своїх дітей здоровими», – сказав 10-класник, представник молодіжної ради Дніпра Микита Керенцев під час передання світлини.

Для колективу військового шпиталю такий подарунок став несподіванкою. Заступник начальника військово-медичного клінічного центру Східного регіону з морально-психологічного забезпечення, підполковник Сергій Бачинський каже, що світлину розмістять у хірургічному відділенні. Саме воно першим почало приймати поранених ще у 2014 році.

«З колективом газети «День» наш шпиталь знайомий з 2014 року. Журналісти працювали у нас, завжди залишали декілька десятків примірників свого видання, аби бійці були ознайомлені з подіями в державі. Ми дуже вдячні за такий подарунок. Я впевнений, що бійцям сподобається ця світлина», – сказав Сергій Бачинський.

Нагадаємо, 20 лютого у дніпровському Музеї українського живопису (площа Троїцька, 5-А, 3-й поверх) стартувала XXІ Міжнародна фотовиставка «День-2019». За сприяння мера Бориса Філатова уже четвертий рік поспіль Дніпро є першим містом, куди світлини експозиції привозять одразу після презентації у столиці. Виставка триватиме до 29 лютого. Вхід безкоштовний.