Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вперше у Дніпрі одразу три Фестивалі спорту- інклюзивний спортивний фестиваль, Всеукраїнський молодіжний фестиваль здорового способу життя в рамках інклюзивного фестивалю спорту та Чемпіонат міста з боксу

07 вересня з 15-00 на Фестивальному причалі (вул. Січеславська Набережна)- вперше у Дніпрі одразу три Фестивалі спорту- інклюзивний спортивний фестиваль, Всеукраїнський молодіжний фестиваль здорового способу життя в рамках інклюзивного фестивалю спорту та Чемпіонат міста з боксу. Заходи проходять у рамках програми Бориса Філатова « Дніпро-спортивна столиця». 

 

УВАГА! О 16-30 біля інсталяції «І love Dnipro» підхід до преси заступника міського голови Олександра Шикуленка. 

Довідка: 

15.00-19.00

Інклюзивний Фестиваль Спорту – 2019

7 вересня 2019 року з 15.00 - 19.00 відбудеться другий «Інклюзивний Фестиваль Спорту», що об’єднує людей різних категорій, незважаючи на вік, фізичні особливості, гендерну належність. Аналога Фестивалю немає в Україні.

Організаторами заходу є Дніпропетровська обласна громадська організація «Рівні можливості» за підтримки Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson media та за сприяння управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Метою фестивалю є популяризація спорту для осіб з інвалідністю, злам кордонів між особами різних соціальних категорій.

У місті Дніпро існує команда з волейболу сидячи для осіб з інвалідністю. В програму Літніх Паралімпійських ігор входить цей вид спорту.

У програмі Фестивалю планується міні-турнір з волейболу сидячи, показова гра осіб з інвалідністю та без неї один з одним без жодних бар’єрів. Також усі бажаючі можуть взяти участь у грі. Воркаут за підтримки громадського діяча Дениса Мініна.

За межами спортивних майданчиків буде працювати дитяча анімація, розважальні заходи для всіх відвідувачів Набережній та Фестивального причалу.

Цей захід сприяє інклюзивності суспільства, в якому особи з інвалідністю повністю інтегровані у місцеві громади та приймають активну участь у її роботі.

План заходу:

- змагання, майстер-класи з ігрових видів спорту, воркауту;

- майстер класи та розваги для дітей;

- урочисте нагородження, подарунки для дітей.

 

15.00-19.00

Всеукраїнський молодіжний фестиваль здорового способу життя в рамках інклюзивного фестивалю спорту 

7 вересня на Фестивальному причалі, відбудеться Всеукраїнський молодіжний фестиваль здорового способу життя в рамках інклюзивного фестивалю спорту!

«Workout Academy Cup» - головні змагання фестивалю, до якого приєднаються найкращі атлети країни, а також кожен бажаючий зможе перевірити свою силу та витривалість!

Детальніше про програму заходу та номінації:
1) Workout Battles за системою 1x1, раунд триває 2 хвилини, в кожного атлета буде 2 рази по 30 секунд для того щоб виконати свої найкращі комбінації;
2) Workout Records:
- підтягування на перекладині; відтискання на брусах; відтискання від підлоги; виходи силою на дві руки; підтягування на одній руці; підтягування +16 кг; відтискання на брусах +32 кг; підтягування +32 кг; відтискання на брусах +48 кг; тримання елементу «Передній вис»; тримання елементу «Пропарець»; тримання елементу «Планш»; відтискання від підлоги в стійці на руках; присідання на одній нозі з вагою власного тіла; планка на прямих руках; вис підборіддям над перекладиною.
3) Майстер-класи та показові виступи з воркауту;
4) Відкрите тренування від тренерів «Workout Academy»;
5) Спортивні конкурси для гостей фестивалю!

Участь як завжди без внесків, вхід на фестиваль - традиційно безкоштовно!
До змагань запрошуються учні «Workout Academy», атлети з регіонів та усі бажаючі!

 

16.00-20.00

Чемпіонат міста з боксу

 

7 вересня вперше на Фестивальному причалі о 16.00 розпочнеться чемпіонат міста з боксу. На Фестивальному причалі буде встановлено ринг розмірами 7х7 м. Це спортивне свято, яке об’єднає спортсменів різного віку з усієї області.  Проведення даного заходу позитивно сприяє розвитку молодіжної спортивної культури, пропаганді спорту, здоровому та активному образу життя серед мешканців.

У змаганнях візьмуть участь близько 30 спортсменів, які будуть змагатися у трьох вікових категоріях: школярі, юніори та молодь. 

Змагання проходитимуть по олімпійській системі. Формула бою для школярів 3 раунди по 2 хв., а для юніорів та молоді 3 раунди по 3 хв.

Бої будуть проходити професійних шкіряних рукавицях. Спортсменам забороняється завдавати удари нижче пояса, в спину, головою і нападати на противника у нокдауні (збитого на землю). Переможця буде визначено за кількістю набраних очок (кількість завданих ударів), при проведенні нокаута — удару, що виводить противника з ладу більш як на 10 сек, або за іншими показниками. 

Під час проведення заходу кожен бажаючий зможе познайомитися з новими перспективними спортсменами, відродити культуру боксу, отримати детальну інформацію про заняття боксом у КПНЗ «Комплексна дитяча-юнацька спортивна школа з боксу та єдиноборств» Дніпровської міської ради, але головне – отримати нові враження від видовищних боксерських поєдинків та неповторної атмосфери вечора. 

На цих змаганнях спортсмени боротимуться за призи організаторів заходу управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської ради і федерації боксу м. Дніпро.