Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зовнішньо-економічна діяльність

Інвестиційна діяльність для розвитку бізнесу  Ефективне  здійснення  інвестиційної  діяльності  на  сучасному  етапі  є основою  для  розвитку  економіки  України,  забезпечення  можливості  її інтеграції  в  європейський  соціально-економічний  простір,   підвищення конкуренто-спроможності вітчизняних підприємств.

Пропонуємо  ознайомитись  з  переліком  основних  Інтернет-ресурсів   для ведення  інвестиційної  діяльності, здійснення експорту-імпорту, товарів   та послуг:

У тестовому режимі запрацював єдиний експортний веб-портал "Бізнес.Експорт" (Детальніше)

Проєкт Consultant’s Digest це підбірка корисної інформації від учасників програми Train the Trainers для підприємців, експортерів та консультантів в експорті, що допоможе компаніям у виході на іноземні ринки. В кожному дайджесті команди-учасники програми висвітлюють тематики модулю, що вивчають, а також розповідають у форматі кейс-стаді про свій досвід роботи з компанією-клієнтом в попередньому модулі.   

Ознайомитись із випусками Consultant’s Digest можна за посиланнями:

Consultant’s Digest № 1 https://epo.org.ua/ttt_digest-1/

Consultant’s Digest № 2 https://export.gov.ua/452- train_the_trainers_consultants_digest_2

Consultant’s Digest № 3 https://export.gov.ua/463-train_the_trainers_consultants_digest_3

Consultant’s Digest № 4 https://export.gov.ua/466-train_the_trainers_consultants_digest_4      

                                                

Проєкт CUTISКанадсько-український проєкт підтримки торгівлі  та  інвестицій (проєкт CUTIS) – це 5-річна  (2016-2021) ініціатива уряду Канади, спрямована на зменшення бідності в Україні шляхом нарощування експорту з України до Канади та інвестицій з Канади до України.

Програма Fit for Partnership with Germany.  Ініційована   Федеральним  міністерством   економіки  та  енергетики (BMWi) Програма для менеджерів  є  елементом  зовнішньоекономічної  політики  Німеччини.  Під  девізом  “Fit for Partnership with Germany” (“Готові до співпраці з Німеччиною”)  проводиться  навчання  керівників  підприємств  та організацій  з  19-ти  країн  з  метою  налагодження  контактів та взаємовигідного співробітництва з підприємствами Німеччини.

Офіс залучення інвестицій (UkraineInvest) UkraineInvest.  Є постійно  діючим  дорадчим  органом  при  Кабінеті Міністрів України, що був створений  постановою  Уряду  в  жовтні 2016 року з метою залучення в Україну прямих іноземних інвестицій та вдосконалення  іміджу  держави як  привабливої для інвестування країни. Для координації діяльності  Офісу  та  звітування  Уряду  за питання,  пов’язані  з   супроводом  інвестицій, Урядом  України   також призначено Урядового уповноваженого з питань інвестицій.

Експорт, Ринки ЄС  та  інтернаціоналізація бізнесу.  Безкоштовний  онлайн  курс  розроблений  на  базі  матеріалів   Комерційної  служби США, кращих українських та міжнародних практик ведення експортної діяльності  і   розвитку глобального бізнесу. Великий масив систематизованого матеріалу подається у  концентрованій формі – оптимальний формат для зайнятих людей. Час навчання ви обираєте для себе самостійно – в межах визначеного часового проміжку. Ключова ціль–дати українським компаніям розуміння того, як необхідно налагоджувати системний експорт і  будува-ти  безпрограшні  міжнародні  стратегії. Навчання змінить ваше розуміння експортної  діяльності  і, цілком можливо, підходи до ведення бізнесу!

Smart Exporter: Електронні ресурси, регулювання та вимоги для експорту до  ЄС.  Курс розвиває навички вико-ристання безпрецедентної кількості сучасних онлайн-інструментів для отримання аналітичної, регуляторної та марке-тингової інформації, дає розуміння суті регулювань і стандартів Європейського Союзу  у  процесі   ведення   експорт-ної діяльності.  Ви зануритеся у саме серце регулювань ЄС та пов’язаних з ними інформаційних систем! Інформація і практичні приклади для курсу відібрані з огляду на інформаційні потреби українських  експортерів  під  час  експорту та для розвитку бізнесу на Єдиному європейському ринку. Курс стане корисним у першу чергу для спеціалістів,  кон-сультантів та  експортних  менеджерів,  держслужбовців, що  за  сферою  діяльності  дотичні  до  експорту  та  торгів-лі. Перевірка та якісна оцінка матеріалів курсу здійснювалася групою пробоно консультантів: експертів і практиків  з харчової безпечності, технічного регулювання, інтелектуальної власності, державних  закупівель, а  також  власників бізнесу і експортних консультантів.

Пошук партнерівПоширюємо інформацію щодо провідних асоціацій, об’єднань бізнесу, торгових палат, які можуть надавати сприяння українським компаніям у пошуку місцевих ділових партнерів.