Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі нагородили переможців XXIII Всеукраїнського конкурсу-фестивалю української та польської музики ім. Фредеріка Шопена

18 квітня у Дніпрі, у Школі української культури ім. О. Гончара, підбили підсумки XXIII Всеукраїнського конкурсного фестивалю української та польської музики ім. Фредеріка Шопена та нагородили його переможців. На цьогорічний фестиваль до Дніпра з'їхалися 50 молодих музикантів із різних куточків України. Під час конкурсних виступів вони серед іншого виконували твори польського композитора Шопена.

«Уже втретє цей конкурсний фестиваль проходить у рамках програми «Культурна столиця», завдяки якій його рівень значно підвищився. Переможці, крім дипломів, отримують ще й грошову винагороду. Маємо надію, що молоді піаністи – лауреати та переможці конкурсу ім. Шопена у Дніпрі – прославлятимуть нашу країну й на міжнародній арені», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Представник мерії також подякував професійним членам журі за оцінювання, а учасникам, їхнім батькам, викладачам – за підготовку до конкурсу.

Організатором конкурсного фестивалю є Товариство ім. Ф. Шопена в Україні.

«Міська рада, управління культури вже багато років підтримують нас у проведенні конкурсу. Останні роки маємо ще більшу фінансову підтримку від програми «Культурна столиця», а це неабияка допомога. Цьогорічний конкурсний фестиваль відзначився потужним складом учасників. Юнаки та дівчата, які представляють найкращі фортепіанні школи України, справді талановиті. Серед умов конкурсу було виконання творів не лише Шопена, а й молодих українських композиторів, творчість яких таким чином пропагуємо та прославляємо», – зазначила президент Товариства ім. Ф. Шопена в Україні.

Учасники змагались у трьох вікових категоріях. Вік конкурсантів – від 8 до 18 років. Усі, хто посів призові місця, отримали нагороди та грошові премії. Також цього дня відбувся гала-концерт найкращих учасників.

Переможець у старшій віковій категорії Сергій Карпенко представляв Дніпро. 17-річний юнак навчається на другому курсі музичного коледжу Академії музики ім. М. Глінки. Позаминулого року Сергій також здобув перемогу на цьому конкурсі.

«Граю на фортепіано із семи років і вже не уявляю свого життя без музики. Беру участь у цьому конкурсі вже втретє. Тут панує особлива атмосфера справжнього мистецтва. Та й загалом подобається виконувати твори Шопена. Його музика близька мені за духом», – розповів піаніст.