Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі триває прийом документів на отримання іменних стипендій міського голови активній молоді

Дніпровська мерія проводить прийом документів на отримання іменних стипендій міського голови для активної молоді міста. Серед вимог до претендентів – вік від 14 до 35 років. Заявник має бути студентом закладу вищої чи професійної (професійно-технічної) освіти, що розташований на території міста. Крім того, претендувати на виплати можуть учні закладів загальної середньої чи позашкільної освіти, які є волонтерами, членами органів шкільного (учнівського) самоврядування; представники Молодіжної ради Дніпра та громадських організацій міста, діяльність яких пов’язана з розвитком молодіжної політики. 

Найголовніше – активне сприяння молодіжним ініціативам на місцевому рівні, участь в економічному, соціально-громадському, культурному розвитку міста, а також внесок у національно-патріотичне виховання молоді, волонтерську діяльність тощо за період із серпня 2018 року до січня 2019 року (результати роботи за попереднє півріччя).

За словами заступника міського голови Олександра Шикуленка, конкурсна комісія відбере 50 стипендіатів, які отримають виплати з міського бюджету. Для студентів університетів, академій, інститутів і представників Молодіжної ради Дніпра загальна сума стипендії становить 11 тис. грн. Стільки ж одержать представники громадських організацій міста. Для студентів коледжів, технікумів, професійно-технічних училищ виплати становлять 8 тис. 400 грн, а для вихованців закладів середньої та позашкільної освіти – 7 тис. 900 грн. 

Дніпро – єдине місто в Україні, у якому відповідні стипендії призначають не лише активним студентам, а й школярам і представникам громадських організацій. Загалом за рік іменні стипендії міського голови отримують 100 молодих людей.

Прийом заявок триватиме до 11 березня. Документи слід подавати до управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради за адресою: просп. Д. Яворницького, 75, каб. 317, тел.: 745 03 95, 744 14 56.

Детальну інформацію також можна отримати на сторінці управління у соціальній мережі Facebook.