Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У дніпровській школі № 40 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна Олександра Оксентюка

22 січня у дніпровській школі № 40 відкрили меморіальну дошку на честь випускника закладу – воїна Олександра Оксентюка. У 2014 році він пішов добровольцем у полк «Дніпро-1» Міністерства внутрішніх справ України. 15 березня 2015-го Олександр Оксентюк загинув під час патрулювання території біля селища Піски. Перевіряючи периметр, він підірвався на розтяжці. Закривши собою гранату, Олександр урятував життя двох молодих бійців. Йому було 50 років. 

«Такі заходи важливі: ми не тільки вшановуємо пам'ять героїв, а й виховуємо патріотизм у дітей та розуміння того, що необхідно захищати рідну землю», – сказала головний спеціаліст сектору соціального захисту відділу виховної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Шурман.

Ушанувати пам’ять бійця прийшли його побратими, рідні та близькі. Сестра загиблого Наталія Куминовська розповіла, що у цій школі працювала мама загиблого, навчалися вони з братом, а тепер тут здобувають знання внуки Олександра. 

«У нашій школі ми вперше відкриваємо меморіальну дошку загиблому випускнику. Ми маємо вшанувати пам'ять Олександра Оксентюка, який віддав своє життя за мир і те, щоб наші діти спокійно навчалися тут. Також цей пам’ятний знак нагадуватиме наступним поколінням про цю страшну війну», – зазначила виконувачка обов’язків директора комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа № 40» Дніпровської міської ради Наталія Стороженко. 

Дошку відкривала донька бійця Яна Піскур. Дівчина розповіла: батько побував у Пісках, Донецькому аеропорті, а коли його перевели у Маріуполь, він дуже хотів повернутися до своїх.

«Він просто не міг сидіти на місці. Батько йшов туди за Україну, за нас, за всіх дітей. Він говорив, що не може бути в тилу, коли молоді хлопці, які не мають військового досвіду, гинуть», – пригадала донька загиблого.