Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У «Дніпрогазі» нагадали абонентам про правила безпечного користування газом та газовими приладами у побуті

З початку року в аварійно-диспетчерську службу «Дніпрогазу» надійшло понад 19,5 тис. звернень від абонентів, з них 85% стосувалися витоків газу. Про це під час прямої телефонної лінії 26 грудня повідомив фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін. За його словами, коли аварійні бригади виїжджають на місце для усунення проблеми, то фіксують низку технічних порушень. Найпоширенішими є самовільна заміна чи перемонтаж газового обладнання, підключення газових приладів до системи газопостачання, неробоча автоматика безпеки у газових колонках чи котлах тощо.

«У випадку виявлення газових приладів, які працюють з технічними порушеннями чи несправністю, наші фахівці мають право відключити їх від системи газопостачання, встановивши заглушки – до усунення проблеми. Абонентам суворо забороняється самостійно втручатися у газові мережі, прилади, щоб не допустити аварійних ситуацій», – наголосив представник ПАТ «Дніпрогаз».

 Під час прямої телефонної лінії Микита Лучкін також нагадав: з травня цього року з ухваленням низки законодавчих документів власники, балансоутримувачі, орендатори газифікованих домоволодінь можуть самостійно обирати підрядну компанію, яка виконуватиме технічне обслуговування газових приладів та внутрішньобудинкових систем газопостачання. Раніше цю послугу мали право надавати лише газорозподільні компанії.

«Для отримання відповідної послуги необхідно укласти договір з тією чи іншою компанією, яка має ліцензію на виконання робіт. При цьому локалізацією аварійних ситуацій, як і раніше, займається «Дніпрогаз». Якщо абонент не здійснює технічне обслуговування газових приладів, наше підприємство має право обмежити йому газопостачання», – наголосив Микита Лучкін.

Довідка. З початку року у Дніпрі зафіксовано 4 нещасних випадки, пов’язаних із газом, внаслідок яких постраждало 9 осіб.