Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Танцювальний рекорд, фінансова грамотність і «Битва хорів»: У Дніпрі підбили підсумки навчального року в Університеті третього віку

 

22 грудня в Університеті третього віку – соціальному проекті мера Дніпра Бориса Філатова – підбили підсумки навчального року. З цієї нагоди влаштували святковий концерт в Університеті ім. Альфреда Нобеля. 

«Сьогодні у залі не тільки слухачі університету, а й їхні знайомі, друзі, сусіди, родичі. Вони прийшли показати свої вміння, поділитися інформацією про університет. Адже мета створення цього проекту полягала перш за все у тому, щоб зацікавити людей, які все життя працювали. Вони щось робили, але настав час пенсії, і цього всього раптом не стало. Буває, це дуже важко пережити. А тут вони отримують друге дихання, їм тут цікаво та комфортно. Тож проект «Університет третього віку» подовжує життя та молодість душі всіх його учасників», – розповіла куратор Університету третього віку в Університеті ім. Альфреда Нобеля Марина Радченко.

Наразі соціальний проект «Університет третього віку» налічує близько 7 тис. учасників, проведено понад 2,5 тис. занять та більш як 3 тис. лекцій на різні теми.

«Цей проект став дуже популярним, можна назвати його взірцем. Цього року університет прогримів на всю Україну завдяки грандіозному танцювальному рекорду, учасниками якого стали майже 300 слухачів проекту. Ми вперше провели масштабну «Битву хорів» серед студентів Університету третього віку. А чого вартий конкурс краси «Супер-Пані Дніпро-2018», одній з учасниць якого виповнився 81 рік! Також у цьому році команда університету посіла друге місце на міжнародних спортивних змаганнях. Ми почали проект фінансової грамотності та розширили коло закладів вищої освіти, з якими співпрацюємо», – розповів про найяскравіші події року в університеті директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

У наступному році, за словами представника мерії, навчальна програма поповниться новими творчими й інтелектуальними проектами. А поки Артем Нідєлько запросив усіх охочих приєднуватися до соціального проекту «Університет третього віку».

«Я із задоволенням відвідую університет вже кілька років поспіль. Наразі більше ходжу на юридичні та економічні курси. Водночас люблю заняття з фізичної культури. Мені подобається навчатися, ми не тільки отримуємо нову інформацію, а й заводимо нові знайомства, що рідко трапляється серед людей нашого віку», – поділилася враженнями слухачка університету Аліна Доміна.

Реєстрація на навчання в Університеті третього віку триває. Більше про проект можна дізнатися на сторінці в соцмережі або за телефоном: 778 03 44.