Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У мерії Дніпра презентували фотовиставку «Школа, відкрита для всіх»

Сьомого грудня у Дніпровській міській раді розпочалася фотовиставка «Школа, відкрита для всіх», присвячена Міжнародному дню людей з інвалідністю. На майже 50 світлинах – діти з особливими потребами, які навчаються у дніпровських закладах загальної середньої освіти з інклюзивними класами, а також відвідують музичні, художні школи.

«Цією виставкою хочемо показати, що наша школа – відкрите освітнє середовище, яке забезпечує рівний доступ до якісної освіти, зокрема через організацію інклюзивного навчання. На цих фотороботах – діти з особливими потребами. Бачимо їхні щасливі обличчя. Вони навчаються разом зі звичайними школярами, мають різні таланти, творчі здібності. Вони такі, як решта, але потребують більшої уваги, і отримують її від педагогів. Головне, що діти з особливими освітніми потребами повністю соціалізуються», – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

 Виставка працюватиме впродовж грудня на першому поверсі міської ради. Вхід вільний.

Довідка. Впровадження інклюзивного навчання у закладах освіти м. Дніпра розпочалося у 2012 році. Відтоді кількість дітей, котрі навчаються інклюзивно, зросла у 20 разів. У 2018/2019 навчальному році у 62 закладах загальної середньої освіти відкрито 224 інклюзивні класи, в яких навчаються 288 дітей з особливими освітніми потребами. Крім того, у 13 закладах дошкільної освіти створено 13 інклюзивних груп для 15 таких дітей.