Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Іще в одній школі Дніпра відкрили сучасну лінію роздачі гарячого харчування

Четвертого грудня у дніпровській школі № 142 відкрили сучасну лінію роздачі гарячого харчування для старшокласників. Тут учням пропонують великий вибір різноманітних страв: гарніри, салати, м’ясо, риба, хлібобулочні вироби тощо. Діти можуть обрати те, що їм до смаку. Куточок харчування облаштований в українському стилі. Тут сучасні дерев’яні меблі, зокрема, виготовлені за принципом барних стійок, цілком новий посуд. Їжу подають у нових спеціальних контейнерах з відділеннями – окремо для гарніру, салату тощо.

За словами Тетяни Пономарчук, заступника директора ТОВ «Контракт Продрезерв 5», яке виграло тендер і організовує харчування майже в усіх школах Дніпра, це вже восьмий загальноосвітній заклад міста, у якому підприємство власним коштом відкрило шведську лінію роздачі.

«Батьки, керівництво школи № 142 на початку навчального року звернулися до нас із пропозицією облаштувати нову лінію гарячого харчування за принципом сучасної лінії роздачі. Для цього у школі нам виділили місце. Лінія розрахована переважно на учнів старших класів, але й решті школярів не заборонено купувати їжу. На вибір пропонуються різноманітні гарячі страви. Їх готують у школі. Сподіваюся, новий куточок харчування припаде до смаку школярам», – сказала заступник директора підприємства.

Тетяна Пономарчук також додала, що незабаром шведську лінію планують відкрити у школі № 52.

«Дякуємо, що відгукнулися на нашу пропозицію й зробили нам такий чудовий подарунок. Їдальня залишається. Там організовано харчуються учні молодшої школи», – зазначила виконувачка обов’язків директора школи № 142 Людмила Хмеленко.

Відкриття нового куточка харчування викликало справжній ажіотаж серед школярів. На перерві діти залюбки смакували страви на вибір. Десятикласниці Анастасія й Ганна одними з перших придбали собі обіди. Картопляне пюре, котлета і салат із капусти на двох обійшлися у 46 грн.

«Їжа свіжа, гаряча, смачна. Та й ціни помірні, що радує. Крім того, все таке новеньке, гарне – посуд, меблі, інтер’єр. Просто у захваті від цього сучасного європейського підходу до організації шкільного харчування», – розповіли подруги.