Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Другий фестиваль блогерів «Дніпровський пост»: понад 30 учасників, 8 панелей та дискусія про головне

15-17 червня у Дніпрі вдруге пройде фестиваль «Дніпровський пост», на який з'їдуться понад 30 відомих українських блогерів. Захід відбудеться у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця». Кошти на його проведення надають меценати та спонсори, які підтримують програму мера. Про це повідомив президент благодійного фонду «Культурна столиця» та керівник Художньої ради при міському голові Дніпра Григорій Гельфер.
«Думаю, що панелі збиратимуть аншлаги, адже й торік був величезний інтерес. Ми чекаємо всіх на цьому фестивалі, буде дуже цікаво», – сказав Григорій Гельфер.
На три дні Дніпро стане центром громадської думки, яку висловлюватимуть відомі блогери країни: Роман Скрипін, Борислав Береза, Ян Валетов, Татуся Бо, Зоя Казанжи, Горький Лук, Роман Шрайк, Павло Казарін та багато інших. Дніпро – єдине місто в Україні, де проходить такий фестиваль у заявленому форматі. У рамках заходу заплановано 8 панелей, на яких обговорюватимуть історію, культуру, мову, релігію, інновації, економіку, бізнес, війну, Донбас, Крим, соціальні мережі, політику, журналістику, вибори та інформаційну війну.
«Ми хочемо, щоб цікаво було і для блогерів, і для їхніх читачів. На фестивалі я зачитаю лист від Аркадія Бабченка (російського опозиційного журналіста. – Ред.). Він хотів приїхати й дуже шкодує, що не зможе бути на заході», – зазначив організатор фестивалю, позаштатний радник міського голови Дніпра з питань культури Євген Гендін.
Усі три дні фестиваль «Дніпровський пост» проходитиме в Музеї українського живопису. Вхід безкоштовний. Захід організовано спільно з Дніпропетровською облдержадміністрацією.
«Цей фестиваль – частина роботи, яку ми проводимо разом з мерією для перетворення Дніпра на комунікаційний майданчик. На жаль, інформаційне поле нашої країни та регіону часто переповнене негативом, недовірою та звинуваченнями. Тому принципово для Дніпра стати тим місцем, де люди зможуть цивілізовано розмовляти одне з одним», – зазначив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Богданов.