Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбудеться ІІ Відкритий театральний фестиваль української драматургії «Дніпро.Театр.UA»

З 13 до 18 травня в Дніпрі пройде ІІ Відкритий театральний фестиваль української драматургії «Дніпро.Театр.UA». Про це на прес-конференції повідомив заступник міського голови Олександр Шикуленко. Захід проводиться у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця». До Дніпра приїдуть театральні колективи з Коломиї, Херсона, Львова, Чернігова, Вінниці та Києва. Вони покажуть найкращі свої вистави за класичними та сучасними п'єсами.

«Торік був, так би мовити, пробний фестиваль. Він був досить успішним. Ним були задоволені не тільки театральні колективи, а й мешканці міста, які відвідали вистави. Тому ми вирішили зробити фестиваль традиційним», – зазначив Олександр Шикуленко.

У рамках фестивалю покажуть 16 спектаклів. Ставитимуть їх на чотирьох майданчиках: у Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка, палаці культури «Шинник», Дніпровському міському телетеатрі, Дніпровському академічному обласному українському молодіжному театрі.

Крім цього, до Дніпра мають приїхати і драматурги, зокрема, популярні в Україні та за кордоном Неда Неждана, Ярослав Верещак і Наталя Ворожбит.
«Вони проведуть творчі зустрічі, читатимуть свої п'єси. Ми хочемо зв'язати в єдине ціле драматургів і театральних діячів, завдяки яким народжуються вистави», – зазначила організатор фестивалю Ольга Волошина.

Серед вистав, що привезуть до Дніпра, – і дуже популярна «Вій. Докудрама» у виконанні Чернігівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Шевченка. А от спектаклю «Ассо та Піаф» не буде, кажуть організатори. Замість нього покажуть «Репетицію в театрі злочину».

«Цю виставу в українській інтерпретації написала Неда Неждана. Заміна буде рівноцінною. Крім цього, ми розширили географію – минулого року не було колективів із західної України», – зазначив директор фестивалю Віктор Гаврилюк.

Відкриється фестиваль 13 травня, о 17:00, у Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка. Його актори покажуть виставу «Кайдашева сім'я».
«Запрошуємо всіх відвідати фестиваль. Адже він проводиться насамперед для глядачів. Приходьте, скористайтеся можливістю подивитися спектаклі зі всієї України», – сказав голова Дніпропетровського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України Олександр Шароваров.