Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пам’яті Бориса Брагинського: Дніпровські депутати затвердили положення про Всеукраїнський конкурс медійників і блогерів

Загальний призовий фонд Всеукраїнського конкурсу журналістів і блогерів імені Бориса Брагинського, заснованого з ініціативи мера Дніпра Бориса Філатова, сягатиме понад 110 тис. грн. Творче змагання сприятиме, зокрема, розвитку місцевих і регіональних медіа, а також допоможе привернути увагу громадськості до соціально-економічних і суспільно-політичних проблем українських міст. 25 квітня, під час 31-ї чергової сесії міської ради Дніпра, депутати ухвалили Положення про конкурс, який відбуватиметься щороку.

Взяти участь у ньому можуть працівники преси, телебачення й радіо, блогери, позаштатні автори, представники інтернет-видань та інформаційних агентств, а також студенти факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.
У конкурсі передбачено чотири номінації. А саме: «Журналістське розслідування», «Інформаційно-аналітична робота з урбаністики та містобудування», «Журналістська знахідка щодо розвитку міст», а також «Краща робота студента – стаття для газет, журналів, сайтів, відеоматеріали». Вимоги до робіт – актуальність, об’єктивність, переконлива аргументація, глибокий аналіз теми й оригінальність подачі.
Про офіційний старт конкурсу у міськраді повідомлять найближчим часом.

Свої заявки та матеріали можна надсилати на поштову скриньку: [email protected]. Приймаються скан-копії або посилання на тексти і відеосюжети. Роботи оцінюватиме журі, до складу якого увійдуть представники ЗМІ й профільні викладачі Дніпровського національного університету.
Гран-прі конкурсу – 25 тис. грн. Також переможці серед представників текстових медіа та авторів телепродуктів отримають по 10 тис. грн. Крім цього, троє найкращих студентів здобудуть щомісячну стипендію. За перше місце – 2 тис. грн, за друге – 1 тис. грн, за третє – 500 грн. Фінансові бонуси нараховуватимуть протягом 9 місяців навчального року.

Нагадаємо, відомий журналіст Борис Брагинський помер 3 листопада 2017 року внаслідок інсульту. Протягом професійної кар'єри він працював кореспондентом газети «Наше місто», головним редактором дніпровського випуску газети «Комсомольская правда» та міського видання «Газета по-дніпровськи». Був одним з авторів передачі «Губернські хроніки». У 2014-2015 роках обіймав посаду радника голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. У 2016-2017 роках Борис Брагинський очолював міське комунальне підприємство «Дніпропетровська міська студія телебачення». Автору багатьох резонансних медійних проектів було 58 років.