Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро переймає міжнародний досвід підтримки військовослужбовців та їхніх сімей

18 та 19 березня у Дніпрі учасники бойових дій, родичі загиблих у зоні АТО, волонтери та психологи проводили зустрічі з представниками громадської організації TAPS (США). На них ішлося про допомогу родинам загиблих та реабілітацію ветеранів антитерористичної операції.

«Представники організації TAPS уперше завітали до України. Ми познайомилися з ними торік, коли делегація Дніпровської міської ради їздила за програмою Державного департаменту США обмінюватися досвідом підтримки ветеранів бойових дій. TAPS представлена у 23 країнах та 50 штатах Америки, зараз вона має намір відкрити філію в Україні й хоче почати саме з Дніпра. Обмін досвідом з іншими країнами, які брали участь у бойових діях, дуже важливий для подолання багатьох викликів, які стоять перед нами», – розповіла депутат Дніпровської міської ради Юлія Дмитрова.

«Наша організація була заснована у 1994 році. Наразі у світі налічується понад 75 тис. учасників TAPS. Ми приїхали сюди, в Україну, саме до Дніпра, щоб вшанувати пам’ять загиблих та допомогти родинам пережити втрату близьких людей. Ми хочемо об’єднати наші зусилля, знайти необхідні ресурси, щоб підтримати людей, які цього потребують», – сказала президент та засновник організації TAPS Бонні Керрол.

Людмила Голополосова приїхала до Дніпра з Новомосковська. Її чоловік загинув у зоні АТО, тож про важливість допомоги родинам полеглих вона знає з власного досвіду. «Я представляю громадську організацію «Родина героя». Я вважаю, що дуже важливо обмінюватися досвідом у соціальних та юридичних питаннях не тільки в межах свого міста чи країни, а й переймати напрацювання зарубіжних громадських організацій».

Ветеран АТО, керівник благодійної організації «Допоможи собі сам» Сергій Куршаков також відзначив важливість зустрічі.
«Наш реабілітаційний центр, який був заснований у 2015 році, працює для ветеранів АТО безкоштовно. Сюди я прийшов, щоб поспілкуватися з людьми, які займаються тими самими проблемами в іншій країні, налагодити співпрацю. Дуже добре, що у нас є можливість зустрітися з представниками TAPS», – сказав Сергій Куршаков.