Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Англійська для всіх: Борис Філатов побував на одному із занять Університету третього віку

Університет третього віку – безкоштовний освітній проект для людей старшого покоління. Нині Дніпро – єдине місто в Україні, де за ініціативи мера Бориса Філатова Університет отримує підтримку з бюджету міста. Це дозволило проекту стати більш масштабним і вийти на новий якісний рівень. 28 лютого Борис Філатов долучився до занять із вивчення англійської мови.
Разом із життєлюбами міський голова зіграв у мовну вікторину.

«Це – не постановочні заняття. Ви самі бачите, як проходить навчальний процес і якими темпами наші прекрасні студенти опановують іноземну. Загалом усі факультети у цьому Університеті важливі та затребувані. Ми і надалі розвиватимемо проект. Університет відкритий для всіх», – зазначив Борис Філатов.

Отримані знання студенти літнього віку вже готові застосовувати у повсякденному житті. Ніна Нікітіна англійську вивчала ще в школі, а тепер відточує мовну майстерність. Жінка переконана: без знання іноземної у сучасному світі – нікуди. Тому одразу, як почула про Університет, вирішила записатися на навчання.

«База – чудова, а наші викладачі обрали чудову методику. Я зараз уже на другому рівні. Вивчаю граматику», – розповідає про свої досягнення Ніна Нікітіна.

Опановувати нове літнім студентам допомагають викладачі 7 вишів і фахівці комунальних закладів міста. Слухачі Університету також безкоштовно відвідують театри, музеї, філармонію та концерти академії музики ім. М. Глінки. Найпопулярнішими факультетами залишаються: факультет комп’ютерної грамотності, факультет іноземних мов і факультет правознавства.

Минулого року при Університеті створили дві філії на лівому березі міста, щоб слухачам було зручніше відвідувати лекції. Вони працюють у придніпровському будинку культури «Енергетик» і на базі Фінансової академії університету митної справи та фінансів.

У березні цього року заплановане відкриття ще однієї філії – у Самарському районі, у палаці культури «Північний». Це – один із віддалених районів, однак тамтешні життєлюби також зможуть без проблем відвідувати лекції. А ще з наступного місяця хочуть розпочати танцювальні заняття із хореографом – у ДК «Енергетик». На весну, загалом, чималі плани та багато цікавого – висадка дерев і шахові турніри.

Цього навчального сезону до лав Університету третього віку записалися вже понад 3,6 тис. слухачів елегантного віку. Прийом документів на безкоштовне навчання триває.

Записатися до Університету третього віку можна у територіальних центрах або за адресою: вул. Мечникова, 7 (Управління з питань розвитку соціального захисту населення міськради). Щоб зареєструватися, необхідні: відповідна заява, ксерокопії паспорта, пенсійного посвідчення та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

Довідки за телефоном: 778 03 44. Також ознайомитися з розкладом занять та найближчими заходами, які проводить Університет, можна на офіційній сторінці у соціальній мережі.