Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки робіт бійців АТО, створеної в рамках арт-терапії

   17 травня о 11.00 у фойє 1 поверху Дніпропетровської міської ради  (просп. Д. Яворницького, 75) відбудеться відкриття виставки робіт бійців АТО, створеної в рамках арт-терапії. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.   
   У Дніпропетровському військовому шпиталі та Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова поранені бійці АТО вчаться малювати. Яскраві, життєрадісні сюжети, в яких панують мир та спокій, квіти, пейзажі, море і ніякої війни! Для більшості, це перший досвід в живописі, але результат вражає.
   Арт-терапію проводять художники і дизайнери з ініціативи Анатолія Меньківа (голови Дніпропетровської організації Спілки дизайнерів України). Відразу до проекту приєдналися Музей українського живопису та управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. З початку проекту пройшло більше року. За допомогою волонтерів-художників власні роботи створили понад 100 бійців. Кожен намалював від 3 до 6 картин. Своїми роботами бійці прикрасили стіни палат, дарували їх лікарям, відправляли рідним, а з-понад трьох десятків картин утворили експозицію виставки.