Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Запрацював: «Повітряний» перехід через Слобожанський проспект нарешті відкрили

altТепер споруда не лише світить вночі жовто-блакитними вогниками, а й приймає пішоходів. Надземний перехід, який називають «повітряним», свого часу справді «завис» у повітрі. Багатостраждальний довгобуд чекав відкриття кілька років поспіль. Замовником будівництва переходу свого часу була обласна державна адміністрація. Тож з міського бюджету гроші не витрачалися. Пізніше рішенням сесії, місто таки прийнялооб’єкт на баланс. Тепер опікуватися ним будеКП «Дніпроавтоміст».
У штаті співробітників, що опікуватимуться «повітряним» переходом будуть щонайменше двоє спеціалістів. Серед них – оператор техобслуговування. До його обов’язків, зокрема, входить і допомога людям з обмеженими фізичними можливостями.
Заступник міського голови Михайло Лисенко каже, для того, аби люди з особливими потребами могли безперешкодно користуватися надземним переходом, наступного року його допроектують. Та вже найближчим часом у переході встановлять тимчасовий підйомник.
«На наступний рік у нас буде запроектовано окремий підйомник спеціально для людей на інвалідних візках і для городян із обмеженими можливостями. На жаль, цим проектом, що був розроблений у 2011 році, цього не було передбачено. Зараз ми його допроектуємо і зробимо два підйомники з кожного боку», - розповів заступник міського голови.
Дніпропетровці кажуть, будували перехід дуже довго, та тепер, сподіваються, перехід через Слобожанський проспект стане безпечнішим.
«Може буде менше аварій, коли приберуть світлофор. Люди ходитимуть переходом, а не там, де ганяють машини і збивають пішоходів», - каже мешканка міста Яна.
Світлофори зникнуть зі Слобожанського проспекту не одразу. Поки що їх переводять в інший режим роботи – де загоряння зеленого світла буде рідшим. Це необхідно для того, аби основна маса людей, які рухаються самостійно, могли користуватися цим переходом.
Відомо також, що у КП «Дніпроавтоміст» готують необхідні інструкції по експлуатації переходу.
alt

alt

alt