Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Недоліки Дніпропетровська ми перетворимо на переваги, - Борис Філатов

altНовий мер міста Борис Філатов розповів про плани своєї команди з розвитку Дніпропетровська. Міський голова не приховує - проблем багато. Привести до ладу ключові сфери життєдіяльності мегаполісу він сподівається з реалізацією програми "730 днів на шляху до сталого розвитку". Борис Філатов також додав, що успіх реформ напряму залежатиме від підтримки городян. Про це він заявив в інтерв'ю ВВС Україна.
"Житлово-комунальне господарство знаходиться у вкрай занедбаному стані. Є проблеми з інфраструктурою та енергозбереженням. Проблем величезна кількість. За 5-бальною шкалою стан міста я оцінив би на 3+", - повідомив Борис Філатов.
Разом з тим, очільник міста впевнений - у Дніпропетровська є величезний потенціал розвитку. Місто є не тільки великим логістичним центром, але і надійним майданчиком для бізнес-інвестицій міжнародних компаній. Це дозволяє з оптимізмом дивитися у майбутнє, вважає Борис Філатов.
"Дніпропетровськ - унікальне місто. І необхідно отримувати з цього переваги. У тому числі і з географічного положення, розташування на річці. Крім "прикладни речей", якими ми збираємося займатися, у нас ще є великі амбіції. Ми завжди говоримо, що Дніпропетровськ - це місто ще не перше, але вже й не друге. Недоліки, які зараз у нас є, ми будемо перетворювати на переваги", - додав мер.
За словами Бориса Філатова, одним з основних пріоритетів для його команди є наведення порядку у "прикладних речах". Мова йде про встановлення теплових лічильників, утеплення під'їздів та ремонти ліфтів.
Міський голова також повідомив, що перші кроки з реалізації Стратегії розвитку Дніпропетровська вже зроблено - днями пройшла перша робоча нарада  з волонтерами та ІТ-фахівцями.
"Найближчим часом ряд адміністративних послуг буде переведено в електронний формат. Ми приймаємо будь-яку допомогу. Будемо розвивати всі перспективи - від електронного документообігу і до введення єдиного електронного квитка. Планів дуже багато.", - сказав він.