Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У котельнях  Дніпра триває встановлення генераторів, які нашому місту передала Японія 

Дніпро демонструє успішний приклад міжнародного муніципального співробітництва. Завдяки японській системі міжнародного співробітництва (JICS) у рамах підписаної грантової угоди між урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) КП «Теплоенерго» отримало вже три партії технічної допомоги від Японії - 168 дизельних електростанцій, потужністю  10 -  400 кВт та екскаватор-навантажувач.

Розпочато процес встановлення генераторів, які надійшли взимку. Готують обладнання і бетонні майданчики. Вибір котельні залежить від потужності отриманого агрегату, самої котельні, кількості споживачів, соціального значення об’єктів.

На цій котельні генератор уже встановлений.

«Для цього ми підготували спеціальний майданчик та обладнання під нього. Процес встановлення у нас зайняв тиждень. Генератор працює дуже тихо, має потужність 40 кВт і цього достатньо, аби під час надзвичайної ситуації опалювати 10 будинків, які ми обслуговуємо», - розповів майстер КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради В?ячеслав Білик.

Ще на одному з об?єктів майданчик зараз готують, аби найближчими днями встановити генератор і тут. 

«Зараз дуже активно працюємо над встановленням електроустановок. Адже бачимо, що ворог не полишає задуму зруйнувати енергосистему України. На 14 об?єктах вже завершено роботи по встановленню генератора, на 16 — ще тривають. Бетонують  майданчики, прокладають електромережі. В опалювальний сезон, у випадку відключення електроенергії це дасть можливість котельням працювати на альтернативних джерелах живлення. А перепідключення до такого джерела дозволить звести до мінімуму перерви у наданні послуг централізованого опалення, зменшити ризик розмерзання системи»,- резюмував заступник директора КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Володимир Білан.

Таким чином завдяки постійній співпраці керівництва Дніпра з міжнародними партнерами у Дніпрі зміцнюється теплоенергетичний комплекс на випадок ймовірних надзвичайних ситуацій.