Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Для зручності пацієнтів і медперсоналу: у лікарнях Дніпра замінять ще 7 ліфтів 

У лікарнях Дніпра продовжують замінювати старі підіймачі на сучасні. В одному із медичних закладів за останні два роки встановили 2 нових ліфти. Старі підіймачі тут працювали  ще з 1992-го. Заклад має кілька поверхів та приймає тисячі пацієнтів, тож непрацючий підіймач був величезною проблемою. 

«У нас багато пацієнтів на кріслах колісних. Деяких треба між поверхами перевозити на каталці. А старі ліфти практично щодня ламались, адже усе обладнання вже було в аварійному стані. Тож коли нам оновили перший ліфт — ми зраділи. Другий — вже у 2023. Один ліфт використовують лікарі, інший для пацієнтів та їх рідних. З ними стало набагато краще та легше працювати. Нині у нашому закладі залишилось ще два підіймачі старого зразка, але ми сподіваємось, що і їх теж оновлять», - поділився заступник генерального директора з технічних питань одного із медичних закладів Дніпра Володимир. 

Перевага нових ліфтів в тому, що в них є фотобар?єр. Тобто ліфт чекає і  не закриває двері, коли до нього заїжджають люди з інвалідністю на кріслі колісному. Під час вимкнень світла підйомник  довозить пасажирів до найближчого поверху, аби люди змогли безпечно вийти. 

«Ці ліфти турецької фірми. Це гарний виробник як по якості, так і по ціні. Вони підлаштовані під людей з інвалідністю та для людей з порушенням зору. Тут на кнопках є шрифт Брайля, зручний заїзд для людей на кріслах колісних. Крім цього система автоматизована. Ми маємо можливість бачити несправності та швидко їх усувати. Крім цього, окрім кабіни замінене  й усе обладнання: від лебідки до станції керування», - розповів представник підрядної організації Артем Золотий. 

Ремонти ліфтів у медичних закладах Дніпра розпочались ще до початку повномасштабної війни. У 2020 році  капітально відремонтували 4 ліфти у міських лікарнях. У 2021 - замінили 7 ліфтів у 6 лікувальних закладах Дніпра. На 2022 рік планували замінити ще 6 ліфтів, проте ці роботи не проводились у зв’язку з початком війни. У 2023 році коштом міського бюджету замінили 3 ліфти ще  в одній з міських лікарень.

«В наших лікарнях та центрах первинної медико-санітарної допомоги знаходяться як пасажирські ліфти, так і вантажно-пасажирські. Ми розуміємо, що кожного дня до нас приходять багато пацієнтів. Як матусі з візочками, так і люди з інвалідністю та представники елегантного віку. Тому на 2024 рік у нас запланована заміна 7 ліфтів у міських лікарнях та міських центрах. Хочу зазначити, що до повномасштабної війни у 2018-2019 роках ми вже замінили 11 ліфтів, як в центрах первинної допомоги, так і в лікарнях міста. Оскільки почалося повномасштабне вторгнення, у 2022 році роботи були призупинені. І наразі, у 2023 році ми їх відновили», - розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров?я населення Дніпровської міської ради Олександра Бодня.