Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Фотозона-вишиванка, тематичні майстер-класи, українські співи. У Дніпрі відбувся концерт до Дня вишиванки

У середмісті Дніпра міські заклади позашкілля презентували фотозони, тематичні локації, присвячені вишиванці. Захід організували до Дня вишиванки. 

Анна з дочками Ксенією та Анастасією сфотографувались біля тематичної фотозони під назвою «Вишиваємо Перемогу».

 

«Тут дуже цікаво. Дівчатка уже спробували себе на майстер-класах. Для нас це особливий день, адже ми втрьох ходимо на уроки вишивки. Я бажаю, аби наші традиції зберігалися. Такі заходи – добра нагода показати наш генетичний код і те, яка у нас багата культура», — розповіла пані Анна.

 

«Кожен охочий зміг пофотографуватися. Тут є фотозона-вишиванка, на якій будь-хто може повишивати. Це — алатир, восьмикутна зірка. У наших традиціях — це оберіг. До того ж працівники позашкілля представляють майстер-класи, наприклад з тиснення на тканині. Також провели концерт: були співи, танці та навіть показ мод», — прокоментувала Людмила Михайлова, директорка закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості «Крила» Дніпровської міськради.

 

На показі мод вихованки театру мод «Шарм» представили українські сукні.

 

«Ми власноруч шили вбрання. Надихалися стилем заходу країни. Додавали акценти і з нашого регіону», — прокоментувала Анастасія, вихованка театру мод «Шарм». 

«Цю колекцію ми зробили за день до повномасштабного вторгнення й не встигли показати на широкий загал. Сьогодні випала така чудова нагода – на свято вишиванки. Українське — у моді. Треба розвивати це й проводити подібні заходи, щоб популяризувати нашу культуру», — підкреслила Ангеліна, яка теж ходить до театру мод.

 

Спробував себе у тисненні на тканині і виконувач обов’язків директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Луденський: «Вийшов гарний тризуб. Також зробив значок з вишиванкою. Такими заходами ми показуємо нашу спадщину. Зберігаємо нашу культуру. Вишиванка – це наш генетичний код. Наша унікальність. Такі заходи для нас уже традиція. Навіть під час великої війни проводимо їх із дотриманням правил безпеки».