Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську стартував пілотний проект з реформування системи теплозабезпечення.

   У Дніпропетровську стартував пілотний проект з реформування системи теплозабезпеченняЦього року у двох школах та одному дитячому садку міста буде модернізовано систему опалення у рамках проекту  реформи міського теплозабезпечення. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Анатолій Крупський. «З-поміж іншого,у цих бюджетних установах планується замінити вікна, встановити сучасні прилади обліку енергоносіїв, утеплити фасади будівель. На весь комплекс енергозберігаючих заходів необхідно близько 6 мільйонів гривень — це кошти, які виділяє Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК), міський бюджет та Агентство США з міжнародного розвитку(USAID), що надає фінансову підтримку для реалізації проекту.  Завдяки реалізації такого пілотного проекту буде проведено аналіз енергоефективності тих заходів, які можна впроваджувати у бюджетних установах міста. Таким напрямком роботи вже зацікавився Європейський банк реконструкції і розвитку. У зв'язку з цим планується укласти кредитну угоду на 10 років на загальну суму 10 мільйонів євро для впровадження енергозберігаючих заходів у інших бюджетних установах та організаціях міста. Завдяки реалізації такого комплексу заходів ми,упершу чергу, зможемо економити бюджетні кошти на енергоносії для  шкіл, лікарень, дитячих садків», - зазначив Анатолій Крупський.
    Упершу чергу енергозберігаючі заходи запроваджуватимуться у бюджетних установах. «Цього літа на засіданні робочої групи Міністерства Регіонального розвитку і житлово-комунального господарства плануєтьсязатвердити схему теплопостачання Дніпропетровська. Головне у цій схемі перспективність роботи комунальних котелень,  ймовірність їх реконструкції та запровадження нових технологій у їх роботі», - додав перший заступник міського голови.
     Проект  реформи міського теплозабезпечення ( РМТ) включає в себе проведенняаналізу стану системи теплозабезпечення міста,  розробку енергетичних планів, втілення енергоефективних технологій тощо. Окрім цього даний проект сприяє у пошуку джерел фінансування на виконання  зазначених заходів. Заходи в рамках проекту втілюються коштом міського бюджету, Донецької паливно-енергетичної компанії та безпосередньо коштом проекту, фінансову підтримку якому надає Агентство США з міжнародного розвитку(USAID)
     Проект “Реформа міського теплозабезпечення” в Україні, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку(USAID) та у співпраці з міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, стартував у лютому 2009 року. За конкурсним відбором у 38 містах буде втілюватися пілотний проект. У липні 2011 міським головою підписано Меморандум” Про співпрацю” між представниками USAID, ДТЕКом та містом Дніпропетровськом, зазначили у департаменті промисловості, енергетики та підприємництва міської ради.